DOSARUL TRANSFERURILOR: 7 dintre cei 8 grei si-au terminat perioada de carantina. Afla ce urmeaza

Sapte dintre cei opt grei din fotbalul romanesc care au fost condamnati la inchisoare cu executare in cadrul Dosarului Transferurilor si-au incheiat, marti, perioada de carantina, si urmeaza sa afle care le va fi regimul de detentie in continuare. Gigi Netoiu este singurul a carei carantina va expira miercuri.

Astfel, Cristi Borcea, Giovani si Victor Becali, MM Stoica, Jean Padureanu, Gica Popescu si George Copos vor sti in curand unde isi vor ispasi restul pedepsei pe care o mai au de executat.

In cazul lui Cristi Borcea si al fratilor Giovani si Victor Becali situatia este un pic deosebita fata de a celorlalti din cauza faptului ca ei sunt inchisi la penitenciarul Poarta Alba, unde nu exista conditiile necesare pentru efectuarea unei pedepse in regim inchis.

In conditiile in care pedepsele primite de cei trei depasesc in fiecare caz trei ani de inchisoare, cel mai probabil regimul de detentie pe care il vor primi va fi unul inchis, motiv pentru care nu vor mai putea ramine la Penitenciarul Poarta Alba.

“Aici nu avem regim inchis de detentie, avem numai semideschis si deschis. Din acest motiv nu ar putea sa-si ispaseasca pedeapsa la Poarta Alba, trebuind sa fie transferati la penitenciare cu regim inchis”, a explicat pentru Mediafax Gabriel Botezan, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba.

Citeste si: Fratii Becali si Cristi Borcea, INTERNATI de urgenta in spital  

George Copos, Gica Popescu si Mihai Stoica sunt incarcerati la Penitenciarul Rahova, iar Jean Padureanu se afla la Spitalul Penitenciarului Jilava, avand probleme medicale.

Legislatia referitoare la stabilirea regimurilor de detentie

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal regimul inchis se aplica initial persoanelor condamnate la pedepse mai mari de 3 ani, dar care nu depasesc 13 ani. In schimb, regimul semideschis se aplica initial detinutilor condamnati la pedepse mai mari de un an, dar care nu depasesc 3 ani.

Pedepsele din Dosarul Transferurilor:

George Copos (61 de ani) – 3 ani si 8 luni
Mihai Stoica (49 de ani) – 3 ani si 6 luni
Cristi Borcea (44 de ani) – 6 ani si 4 luni
Ioan Becali (61 de ani) – 6 ani si 4 luni
Victor Becali (53 de ani) – 4 ani si 8 luni
Jean Padureanu (78 de ani) – 3 ani si 4 luni
Gica Popescu (47 de ani) – 3 ani, o luna si 10 zile
Gigi Netoiu (55 de ani) – 3 ani si 4 luni

Sursa foto: prosport.ro