DOSARUL TRANSFERURILOR: Ce a declarat un martor cheie despre Mihai Stoica

Unul dintre martorii cheie din Dosarul Transferurilor a declarat luni, la Curtea de Apel Bucuresti, ca i-a inmanat personal 150.000 de dolari lui Mihai Stoica.

Fostul impresar Sica Puscoci a fost audiat de magistrati in cazul transferului jucatorului Iulian Arhire de la Otelul Galati in Coreea de Sud. Puscoci a spus in fata instantei ca i-a inmanat personal lui Mihai Stoica suma de 150 de mii de dolari si a precizat ca nu a incasat niciun ban din acest transfer, scrie ziare.com. “Eu am introdus suma de 150.000 de dolari in tara si i-am dat lui Mihai Stoica. L-am informat pe Stoica ca, in situatia in care clubul nu era de acord cu comisionul de 550.000 de dolari, transferul nu se realiza. Eu nu am incasat nicio suma de bani, iar banii luati de la banca sud-coreeana din Germania i-am dat lui Mihai Stoica si reprezentantului Pohang Steelers”, a spus Puscoci, citat de Mediafax.

Transferul lui Iulian Arhire de la Otelul la Pohang Steelers s-a realizat, conform actelor contabile ale clubului din Galati, in schimbul sumei de 150 de mii de dolari. Totusi, procurori sustin, in baza unor acte primite de la Pohang, ca suma de transfer a fost de 700 de mii de dolari. Diferenta de bani ar fi ajuns in conturile unor firme aflate in paradisuri fiscale, iar din offshore-uri s-ar fi intors catre oamenii de fotbal implicati in caz, sustin procurorii.

Mihai Stoica a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare in Dosarul Transferurilor, dar decizia a fost anulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie.