DOSARUL TRANSFERURILOR: Cine a fost OMUL de la care a pornit TOTUL. Vezi cine a declansat prima ancheta

DOSARUL TRANSFERURILOR: Europarlamentarul Sebastian Bodu este cel care a declansat procedurile penale care au dus, marti, la condamnarea celor 8 grei din fotbal. Se intampla in 2006, pe cand Bodu era presedinte Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

“S-au finalizat dosarele din fotbal… Acum nimeni nu mai tine minte ca totul a plecat de la mine… Nici macar propriul meu partid”, a scris Sebastian Bodu pe Facebook, imediat dupa ce magistratii au dat sentinta finala in Dosarul Transferurilor.

In 2006, pe cand procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) nu cunosteau neregulile care se faceau in fotbal, prima ancheta oficiala pentru cercetarea transferurilor din fotbal a fost facuta de seful ANAF, Sebastian Bodu, scrie ziare.com.

Citeste si: DOSARUL TRANSFERURILOR: Reactiile din presa internationala dupa condamnarea lui Gica Popescu si a greilor din fotbalul romanesc

Europarlamentarul isi aminteste ca a inceput controalele in urma deselor sesizari din presa, cu precadere cea sportiva. Totusi, Bodu a fost demis de Calin Popescu Tariceanu in 2007 si nu a apucat sa finalizeze ancheta, preluata de procurorii DNA un an mai tarziu, in 2008.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, marti, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro