DOSARUL TRANSFERURILOR: GIGI NETOIU va fi ELIBERAT CONDITIONAT

Gheorghe Netoiu, care a fost condamnat in dosarul transferurilor din fotbal, va fi eliberat conditionat din detentie, decizia pronuntata miercuri de judecatorii de la Tribunalul Mehedinti fiind definitiva, informeaza Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Tribunalul Mehedinti a admis contestatia formulata de Netoiu impotriva sentintei Judecatoriei Drobeta Turnu Severin care, la data de 27 noiembrie, a respins ca nefondata propunerea de liberare conditionata a condamnatului.

Astfel, magistratii au desfiintat sentinta atacata si, rejudecand, au dispus liberarea conditionata a lui Gheorghe Netoiu din executarea pedepsei de 3 ani si 4 luni inchisoare, hotararea fiind definitiva.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au dat, la data de 4 martie 2014, condamnari cu executare definitive in dosarul Transferurilor din fotbal.

Astfel, George Copos, fostul actionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani si 8 luni de inchisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua — la 3 ani si 6 luni de detentie, Cristian Borcea, fost actionar al FC Dinamo — 6 ani si 4 luni, Ioan Becali — 6 ani si 4 luni, Victor Becali — 4 ani si 8 luni.

De asemenea, Jean Padureanu, fost presedintele al clubului Gloria Bistrita, a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare in acelasi dosar, Gheorghe Popescu — la 3 ani, o luna si 10 zile de inchisoare cu executare, iar Gheorghe Netoiu — la 3 ani si 4 luni de detentie cu executare.

Pe 2 octombrie 2008, DNA i-a trimis in judecata pe George Copos, presedinte si patron al Clubului de Fotbal Rapid Bucuresti, Mihai Stoica, fost director al Clubului de Fotbal Otelul Galati, Jean Padureanu, presedinte al Clubului de Fotbal Gloria Bistrita, Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei “Becali sport”.

Toti au fost acuzati de inselaciune, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Gigi Netoiu, fost actionar la Clubul de Fotbal Dinamo, pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, Cristian Borcea si fratii Ioan si Victor Becali, impresari, toti acuzati de inselaciune, evaziune fiscala, spalare de bani in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

DNA sustine ca faptele savarsite de cei opt inculpati au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obtinuti din transferuri fiind “spalati” prin intermediul unor firme off-shore.

Rechizitoriul intocmit de procurori se refera la 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

Conform probatoriului administrat, intre Copos, Borcea, fratii Becali, Padureanu, Popescu si Netoiu ar fi avut loc transferuri bancare din sumele sustrase, banii fiind virati reciproc in conturile personale, fara justificare.

 Sursa foto: informatiadeseverin