DOSARUL TRANSFERURILOR: Greii din fotbal ar putea sa-si afle, luni, sentintele

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) vor judeca, luni, un nou termen, cel cu numarul 66, din Dosarul Transferurilor, in care sunt inculpati opt oameni importanti din fotbalul romanesc. George Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Victor si Ioan Becali, Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu ar putea sa-si afle sentintele definitive si ar putea sa scape de toate grijile din cauza prevederilor mai blande din noul Cod Penal.

Astfel, acuzatiile de inselaciune aduse inculpatilor de catre procurorii DNA ar putea fi prescrise in acest moment, din cauza prevederilor mai blande din noul Cod Penal. Presupusele infractiuni dateaza din 1999, astfel ca termenul de prescriptie, potrivit noilor prevederi, a expirat si nu este exclus ca avocatii inculpatilor sa solicite instantei constatarea acestui lucru.

Citeste si: DOSARUL TRANSFERURILOR: Un nou termen, o noua amanare! Urmatoarea infatisare in 10 februarie 

De asemenea, din Codul Penal a disparut infractiunea cea mai serioasa de care erau acuzati cei 8 oameni de fotbal, inselaciunea cu consecinte deosebit de grave, in locul acesteia existand acum doar inselaciunea simpla. Diferenta majora este data de marjele de pedeapsa. Daca in primul caz se mergea pana la 20 ani de inchisoare, acum maximul pedepsei, in cazul in care infractiunile nu sunt prescrise, este de numai cinci ani.

Singurul dezavantaj al oamenilor de fotbal rezultat din prevederile noului Cod Penal este ca hotararile Curtii de Apel devin executorii. Cu alte cuvinte, daca vor fi din nou condamnati la inchisoare, ei vor ajunge dupa gratii.

Cei opt grei din fotbal au fost condamnati de Curtea de Apel in toamna anului 2012, insa Inalta Curte de Casatie si Justitie a casat sentinta si a trimis cazul inapoi pentru rejudecare.

Sursa foto: prosport.ro