Dosarul Transferurilor: ICCJ A RESPINS DEFINITIV calea extraordinara de atac a CONDAMNATILOR

Inalta Curte de Casatie si Justitie A RESPINS, vineri, ca inadmisibile, cererile de RECURS IN CASATIE depuse de sapte din cei opt conducatori din fotbal condamnati in DOSARUL TRANSFERURILOR, Gheorghe Popescu, fratii Ioan si Victor Becali, Gheorghe Netoiu, Cristian Borcea, Gheorghe Copos si Mihai Stoica.

De asemenea, instanta suprema A RESPINS cererile de suspendare a EXECUTARII PEDEPSEI formulate de Gheorghe Popescu, Mihai Stoica si Gheorghe Netoiu, dar si cererea de sesizare a Curtii Constitutionale inaintata de Gheorghe Copos si Mihai Stoica. Potrivit Agerpres, decizia magistratilor ICCJ este DEFINITIVA.

Citeste si: INSPECTORII ANAF AU INCEPUT RECUPERAREA PREJUDICIULUI DIN DOSARUL TRANFERURILOR

RECURSUL IN CASATIE este o cale extraordinara de atac, introdusa in noul Cod de procedura penala, prin care CONDAMNATII pot solicita ANULAREA Sau DIMINUAREA PEDEPSELOR primite.

Cei sase oameni din fotbal au mai incercat sa scape de CONDAMNARI, insa cererile lor de anulare a pedepselor au fost respinse de instante.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis pe 4 martie CONDAMNAREA la inchisoare cu executare a celor opt inculpati din DOSARUL TRANSFERURILOR din fotbal.

George Copos, fostul actionar majoritar al FC Rapid, a fost CONDAMNAT la 3 ani si 8 luni de inchisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua — la 3 ani si 6 luni de detentie, Cristian Borcea, fost actionar la FC Dinamo — 6 ani si 4 luni, Ioan Becali — 6 ani si 4 luni, Victor Becali — 4 ani si 8 luni.

Citeste si: GICA POPESCU, DECIZIE SOC LUATA IN PUSCARIE: “NU VREAU SA TE VAD!”

De asemenea, Jean Padureanu, fost presedintele al Clubului Gloria Bistrita, a fost CONDAMNAT la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare in acelasi dosar, Gheorghe Popescu — la 3 ani, o luna si 10 zile de inchisoare cu executare, iar Gheorghe Netoiu — la 3 ani si 4 luni de detentie cu executare.

Sursa foto: ziuanews.ro