DOSARUL TRANSFERURILOR: Magistratii vor da marti sentinta finala

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti vor anunta marti sentinta in cazul Dosarul Transferurilor, dupa ce in primavara anului trecut Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a trimis cazul spre rejudecare.

Cei opt inculpati din Dosarul Transferurilor vor afla marti sentinta in cel mai important caz de evaziune fiscala din istoria fotbalului romanesc. Decizia finala trebuia sa fie luata in data de 25 februarie, dar verdictul in cazul greilor din fotbalul romanesc s-a amanat pentru data de 4 martie, sefa biroului de presa a Curtii de Apel Bucuresti spunand atunci ca “amanarea se datoreaza nevoii completului de a mai delibera”.

Citeste si: DOSARUL TRANSFERURILOR: Maine 7 dintre cei opt grei din fotbal si-ar putea afla sentinta 

Cele doua judecatoare care vor da sentinta in acest dosar care se afla pe rol de foarte multi ani sunt Madalina Anca Alexandrescu si Codruta Stramb. In cazul in care judecatoarele Alexandrescu si Stramb vor avea pareri diferite, se va forma un complet de divergenta. Celor doua judecatoare li se va mai alatura inca un membru, fie Isabelle Tocan (presedintele sectiei a II-a penala), fie Lia Savonea (presedintele Curtii de Apel). Apoi, se va stabili un nou termen in care se va face pronuntarea, informeaza Gazeta Sporturilor.

Iata care sunt cererile procurorului in cazul fiecaruia dintre inculpati:
George Copos – intre 1 si 5 ani de inchisoare;
Cristi Borcea – 7 ani de inchisoare;
Victor Becali – 7 ani de inchisoare;
Ioan Becali – 8 ani de inchisoare;
Jean Padureanu – 3 ani cu suspendare;
Gigi Netoiu – 3 ani cu suspendare;
Gica Popescu – 3 ani cu suspendare.

Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie 2012, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori, respectiv Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu.