Dosarul Transferurilor, un nou termen. Declaratiile lui Versluis pot arunca in aer fotbalul romanesc

Dosarul Transferurilor a ajuns, astazi, la un nou termen. Curtea de Apel Bucuresti va relua audierile in dosarul in care sunt implicati opt fosti si actuali sefi din fotbalul romanesc. 

Sedinta de miercuri este programata sa inceapa dupa ora 10:00, iar magistratii il vor audia prin videoconferinta pe avocatul olandez Johan Versluis.

Versluis este cel mai important martor din dosar, intrucat a avut legaturi puternice in transferurile lui Ionel Ganea, Paul Codrea, Florin Cernat, Bogdan Mara, Lucian Sanmartean, Dan Alexa si Adrian Mihalcea.

In momentul parafarii transferurilor, Johan Versluis era reprezentantul companiilor off-shore in care au ajuns sumele de bani pe care procurorii le considera obiectul evaziunii fiscale.

Declaratiile lui Johan Versluis pot arunca in aer fotbalul romanesc, in cazul in care olandezul va declara ca banii din off-shore s-au intors catre proprietarii cluburilor.

Dupa audierea lui Versluis, se asteapta ca judecatorii sa ramana in pronuntare, iar apoi sa anunte verdictul in acest caz. De la inceputul Dosarului Transferurilor au trecut aproape 1.991 de zile si 62 de termene.

Ultima amanare a fost in 2 decembrie. Cei opt „grei” ai fotbalului romanesc din Dosarul Transferurilor au primit, la inceputul acestei luni, vestea ca termenul a fost amanat. Desi in alte sedinte in care se hotarau amanari existau macar audieri, de aceasta data decizia a fost luata cu o zi inainte, adica duminica.

Anuntul a fost facut pe portalul Curtii de Apel Bucuresti, fara sa se prezinte vreun motiv. Urmatorul termen din dosar a fost stabilit pentru 18 decembrie, de la ora 10:00.

In ultimele trei luni, din momentul in care cazul a fost reluat la Curtea de Apel Bucuresti, instanta de judecata a dispus 6 amanari.

Deciziile vin cum nu se poate mai bine pentru fratii Becali, Gica Popescu, Gheorghe Netoiu, Mihai Stoica, Jean Padureanu, George Copos si Cristi Borcea, care spera sa intarzie procesul cel putin pana in februarie 2014, cand noul Cod Penal va intra in vigoare.

Dupa modificarea Codului Penal, incadrarile vor fi schimbate, iar pedepsele pentru faptele de care sunt acuzati vor fi cel mult cu suspendare. De asemenea, anumite fapte se vor presecrie.

In acest dosar, magistratii nu au terminat de audiat toti martorii, iar comisia rogatorie solicitata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) nu a fost inca alcatuita.