Dosarul Transferurilor: Un nou termen pentru “greii” din fotbal la Curtea de Apel Bucuresti

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a acordat un nou termen in Dosarul Transferurilor pentru data de 4 noiembrie, cand urmeaza sa fie audiati sase martori – fostul impresar Sica Puscoci, antrenorul Cosmin Contra (Petrolul Ploiesti), Dinu Gheorghe (Astra Giurgiu), Nicolae Badea, Ion Ionica si Gheorghe Pecheanu, toti fosti membri in Consiliul Director al FC Dinamo in 2003, cand a fost perfectat transferul lui Dan Alexa la Beijing Guoan, informeaza Agerpres.

Avocatii lui George Copos, Gheorghe Netoiu, Jean Padureanu, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Victor Becali, Ioan Becali si Gheorghe Popescu au anuntat ca vor depune o serie de probe cu inscrisuri, vor cere efectuarea de expertize financiar-contabile si vor chema mai multi martori in vederea audierii.

Dosarul Transferurilor se judeca de cinci ani incoace, acesta fiind retrimis la CAB dupa o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pe patronul Clubului Rapid, George Copos.

CAB a mai decis atunci condamnarea la trei ani de inchisoare cu suspendare a finantatorului de la Gloria Bistrita, Jean Padureanu, la patru ani de inchisoare a fostului director al Clubului de Fotbal Otelul Galati Mihai Stoica, la sapte ani de inchisoare cu executare a fostului finantator al FC Dinamo Bucuresti Cristian Borcea, la opt ani de inchisoare cu executare a fostului impresar Ioan Becali, la sapte ani de inchisoare cu executare a impresarului Victor Becali, la trei ani de inchisoare cu suspendare a fostului angajat al firmei ‘Becali sport’ Gica Popescu si la trei ani de inchisoare cu suspendare a fostului actionar la Clubul de Fotbal Dinamo Gheorghe Netoiu.

Totodata, CAB a hotarat obligarea celor opt inculpati la plata unor despagubiri catre ANAF si catre cluburile sportive implicate, precum si instituirea sechestru asigurator pe averile acestora pentru recuperarea prejudiciului. Toti cei opt oameni din fotbal au declarat recurs.

Rechizitoriul intocmit de procurori se refera la 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la Cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

Sursa foto: prosport