DOSARUL TURCENI-ROVINARI: PONTA si SOVA la INSTANTA SUPREMA

Fostul premier VICTOR PONTA a ajuns, vineri, la Instanta Suprema, pentru un nou termen din DOSARUL TURCENI-ROVINARI, in care este judecat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la EVAZIUNE FISCALA si SPALAREA BANILOR, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, informeaza News.ro

La sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a ajuns si DAN SOVA, care ar urma sa fie audiat in dosar.  VICTOR PONTA a ajuns vineri dimineata, in jurul orei 8.45, la Instanta Suprema, unde se desfasoara procesul in care este acuzat de fals, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.  Completul Inaltei Curtii de Casatie si Justitie care judeca dosarul senatorului DAN SOVA privind contractele cu complexurile energetice Turceni si Rovinari a stabilit, pe 26 iulie, mentinerea sub control judiciar a acestuia.

CITESTE SI: VICTOR PONTA SI DAN SOVA, LA ICCJ IN DOSARUL TURCENI – ROVINARI

In DOSARUL TURCENI-ROVINARI, procurorii DNA i-au trimis in judecata, in 17 septembrie 2015, pe fostul premier VICTOR PONTA, senatorul DAN SOVA, Laurentiu Dan Ciurel si Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).  Ancheta in acest dosar a durat aproape patru ani, iar VICTOR PONTA a fost primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului. 

Procurorii il acuza pe VICTOR PONTA de faptul ca, in perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinetul sau de avocat, a obtinut de la Societatea Civila de Avocati “Sova si Asociatii” 181.439,98 de lei, pentru activitati care figureaza in acte, dar care nu ar fi fost efectuate.  

VICTOR PONTA este judecat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, iar Dan Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati “Sova si Asociatii” la data faptelor, pentru abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.

Sursa foto: realitatea