Două campionate din Europa se reiau cu spectatori în tribune! Regulile care trebuie respectate

Două campionate de fotbal din Europa care se vor relua în luna iunie au anunțat că partidele se vor disputa cu spectatori în tribune. Deocamdată, primele ligi din Rusia și Ungaria vor fi singurele care au decis acest lucru, dar spectatorii vor trebui să respecte o serie de măsuri impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Federația Rusă de Fotbal a comunicat faptul că a primit acceptul guvernului de la Moscova pentru a juca meciurile de fotbal cu spectatori în tribune. Fotbalul din Rusia se reia în data de 21 iunie. Un anunț similar a fost făcut și de Federația de fotbal din țara vecină, Ungaria. Totuși ultimul cuvânt referitor la acest aspect îl vor avea cluburile organizatoare care vor decide dacă sunt de acord ca spectatorii să fie prezenți la partide.

Cele două federații au anunțat că spectatorii vor trebui să respecte măsurile de securitate sanitară, iar organizatorii trebuie să păstreze trei locuri goale între fiecare persoană dar și în fața și în spatele acesteia. Totodată,  jucătorii și staff-ul tehnic trebuie să se supună testelor pentru coronavirus pentru a le determina starea febrilă.

Cluburile organizatoare vor decide și cum vor fi distribuiți suporterii în tribune în funcție de capacitatea fiecărui stadion în parte. În plus, federația rusă a anunțat și că: „în prima fază vor fi permise doar 10% din capacitatea stadioanelor. Acesta este un număr sigur pentru fani dacă toate măsurile de precauție sunt respectate”, se arată în comunicatul acestora.

Sursa foto: sport