Două cutremure au zguduit, la câteva ore distanță, România

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs vineri noapte în Buzău, conform Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Update: Un nou cutremur s-a produs vineri dimineață în zona Vrancea, având o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter, la aproape patru ore după ce, în aceeaşi zonă, s-a înregistrat un seism de 3,6 grade.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), un nou cutremur s-a produs vineri dimineață, la ora 7.36, în zona Vrancea, cu epicentrul în judeţul Buzău, informează Mediafax.

Seismul a avut o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter și s-a înregistrat la adâncimea de 120 de kilometri. În noaptea de joi spre vineri, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău. Seismul s-a produs la adâncimea de 122 de kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Nehoiu, Covasna, Întorsura Buzăului, Buzău și Mizil.

Știre inițială

Seismul a avut loc la ora 3:41, la o adâncime de 122 de kilometri. Cutremure cu magnitudine peste 3 au mai avut loc anul acesta în Buzău în 12 aprilie, în 5 şi în 18 februarie, în 9 şi în 29 ianuarie, cel mai mare având magnitudinea 4,4 grade pe scara Richter.

Sursa foto: adevarul