Doua ELICOPTERE NOI pentru interventii medicale de urgenta

Ministerul Afacerilor Interne si-a marit de vineri flota de aeronave cu care poate asigura interventia medicala de urgenta si transportul pacientilor aflati in stare critica cu inca doua elicoptere, au anuntat reprezentantii institutiei.

Astfel, un ELICOPTER va opera incepand de vineri in judetele din sudul Moldovei, estul Munteniei si din Dobrogea, avand Punct de Operare Aero-medicala in Galati. Potrivit surselor citate, acest ELICOPTER de tip EC-135 are echipament medical de ultima generatie si este echipat cu sisteme de amerizare si de cautare-salvare pe timp de noapte.

ELICOPTERUL de la Galati, la fel ca si cel de la Iasi, va putea interveni si in situatii de urgenta medicala pe teritoriul Republicii Moldova, in baza acordului transfrontalier incheiat de Romania cu tara vecina.

Citeste si: Doua vase de SALVARE au fost achizitionate din 2% pentru SMURD

Tot in cursul zilei de vineri, la Tulcea a fost receptionat un alt ELICOPTER de tip IAR-316, dotat cu aparatura medicala performanta. Aeronava va executa misiuni umanitare, in principal transport medical, in zona de responsabilitate a Unitatii Speciale de Aviatie Tulcea (judetele Constanta, Braila, Tulcea, Galati si marea teritoriala a Romaniei).

In ultima saptamana, cu aprobarea viceprim-ministrului Gabriel Oprea, ministru al afacerilor interne, pilotii Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne au efectuat misiuni de transport catre unitati medicale specializate a 97 persoane aflate in stare critica.

Citeste si: DEFIBRILATOARE AUTOMATE, in Aeroportul Otopeni

Pentru acoperirea aero-medicala a intregului teritoriu al Romaniei, in aceasta vara, urmeaza sa fie inaugurat un nou Punct de Operare Aero-medicala pe raza judetului Salaj.

Prin operationalizarea punctelor aero-medicale din judetele Galati si Salaj numarul elicopterelor SMURD va ajunge la opt, celelalte sase fiind amplasate in Mures, Bucuresti, Arad, Iasi, Constanta si Craiova.

Sursa foto: ziaruldelta.ro