Doua persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, transportate in Austria cu doua aeronave

Doua persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv vor fi transportate, sambata, in Austria cu doua aeronave ale Inspectoratului General de Aviatie, pacientii fiind asistati in timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

“La solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne, doua aeronave ale Inspectoratului General de Aviatie, special dotate medical pentru transportul aerian al victimelor, vor efectua sambata, 7 noiembrie a.c., doua misiuni umanitare de urgenta catre Austria, pentru transferul a doi pacienti raniti in incendiul de la clubul «Colectiv». Pacientii vor fi asistati pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD si sprijinite de medici si personal de specialitate”, se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

CITESTE SI: TRAGEDIA de la COLECTIV: Mai multe tari din Europa, dispuse sa preia raniti

Premierul interimar SORIN CIMPEANU a anuntat, sambata, ca alti doi pacienti raniti in incendiul din clubul Colectiv vor fi transportati in Austria, in momentul in care vor avea acceptul medicilor si al familiilor.

SORIN CIMPEANU a spus ca exista discutii si cu autoritatile din Finlanda si Norvegia pentru a stabili cati pacienti pot prelua. Duminica va sosi o echipa de medici francezi pentru a evalua situatia, iar luni una din Germania. In acelasi timp, in masura in care vor exista datele relevante, se va stabili si cati pacienti vor fi transportati in Marea Britanie.

Premierul interimar a mai spus ca ministrul Apararii din Ungaria a transmis, sambata, ca Budapesta poate prelua cinci pacienti.

CITESTE SI: BANICIOIU: Nu ne opunem ca PERSOANELE RANITE in clubul COLECTIV sa fie transferate in STRAINATATE

Guvernul roman va suporta integral costurile spitalizarii pacientilor transferati in afara tarii, dar si costurile pentru cazarea si transportul cate unui apartinator, indiferent de durata sederii. Banii vor fi transferati din fondul de rezerva al Guvernului, fie prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, fie prin intermediul Ministerului Muncii.

In urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, si-au pierdut viata 39 de persoane, dintre care sapte au decedat sambata, cinci in spitale din Capitala si doua in Olanda, unde au fost transferate.

 Sursa foto: evz