Cele doua persoane SURPRINSE DE AVALANSA in Muntii Rodnei au fost transportate la SPITAL

Doua persoane au fost surprinse de avalansa, vineri, in zona Muntilor Pietrosul Rodnei.

UPDATE 19.40: Potrivit informatiilor transmise de Consiliul Judetean Maramures, echipele de salvare au ajuns la fata locului pentru a acorda primul ajutor persoanelor implicate in avalansa. Informatiile furnizate de cei de la ISU arata ca ambele persoane sunt constiente, una dintre ele fiind in soc hipotermic mediu spre sever. Un echipaj de Terapie Intensiva al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures a preluat victimele de la poalele muntelui pentru a le acorda asistenta de urgenta de indata ce acestea au fost coborate de pe versant. Cele doua persoane surprinse de avalansa au fost transportate la spital pentru investigatii medicale suplimentare.

Potrivit primarului orasului Borsa, Sorin Timis, este vorba despre doi cabanieri care se indreptau de la Statia Meteo Iezer spre oras, moment in care au fost surprinsi de caderea de zapada.

Citeste si: Doua persoane au fost SURPRINSE DE AVALANSA la Balea Lac. UPDATE

Cei doi au incercat sa coboare pe un traseu de vara, dar din cauza conditiilor meteorologice severe, -4 grade Celsius, ninsoare si vant puternic, au ramas blocati in nameti.

Conform primelor informatii, unul dintre cei doi este accidentat si nu se pot misca. Echipajele Salvamontului Borsa se indreapta spre cele doua persoane.

Citeste si: Tragedie in Austria. Doi tineri schiori americani au murit surprinsi de o avalansa la Solden

Salvamontistii au anuntat zilele trecute ca mai multe trasee turistice din zona Pietrosului Rodnei sunt inchise din cauza pericolului mare al producerii de avalanse.