Doua PRODUCTII ale scolii “Micile Vedete”, selectate la FESTIVALUL DE LA CANNES

Doua PRODUCTII ale scolii romanesti de film pentru copii „Micile Vedete” au fost selectionate pentru participarea la FESTIVALUL DE FILM DE LA CANNES 2014, la sectiunile Short Film Corner si Romanian Short Waves, au anuntat reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, este a treia oara cand Scoala Micile Vedete va fi prezenta pe covorul rosu al Rivierei Franceze, dupa succesele din 2011 si 2012, cu filmele din seria educativa „Aventurile Micilor Vedete”.

Productia „Aventurile Micilor Vedete in parc”, in care au roluri principale si copii din Sectorul 6 al Capitalei, participanti la cursurile scolii, in cadrul parteneriatului cu Primaria Sectorului 6 si Scoala 174 “Constantin Brancusi”, trateaza tematica protejarii mediului inconjurator si prezinta o poveste parca rupta din realitate.

In locul unui parc dintr-un cartier de locuinte din Bucuresti se aproba construirea unui mare centru comercial. Intamplator sau nu, tocmai in acest parc se afla singurul loc de joaca pentru copii, iar acestia decid sa nu stea nepasatori, ba din contra, sa rezolve situatia asa cum stiu ei mai bine: apeleaza la Anisia, fetita care a fugit de acasa in cautarea aventurii.

Citeste si: Maria Dinulescu a castigat premiul pentru cea mai buna actrita la “The LA Indie Film Festival”

Cel de-al doilea film participant anul acesta la prestigiosul FESTIVAL DE LA CANNES este un alt episod din seria de filme pentru copii “Aventurile Micilor Vedete”. Anisia, o fetita care a fugit de acasa din dorinta de a scapa de sfaturile nesfarsite ale mamei, se reintoarce la scoala, unde incearca sa patrunda neobservata la ore pentru a primi gustarea „cornul si laptele”. Din pacate pentru ea, este retinuta de profesoara si fortata sa ramana la ora de fizica. Nereusind sa se integreze in clasa, unde copiii rad de hainele ei murdare si de cunostintele limitate, Anisia incepe sa faca propriile experimente cu… magneti.

Trailerele filmelor pot fi vazute aici:

http://www.micilevedete.ro/filme/aventurile-micilor-vedete-in-parc-2013/

http://www.micilevedete.ro/filme/micile-vedete-descopera-secretul-magnetilor-2013/

Scoala „Micile Vedete” este prima scoala de film si televiziune pentru copii din Romania, se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani si ofera cursuri axate pe trei discipline: tehnica de filmare, interpretare si dictie, indispensabile unor viitori profesionisti in film si televiziune.

Citeste si: Filme romanesti, in strainatate! “Pozitia copilului” va avea premiera in Franta pe 15 ianuarie

„Cursurile Scolii de Film si Televiziune Micile Vedete au capacitatea de a readuce armonia in evolutia copiilor. Creativitatea celor mici nu trebuie ignorata, dimpotriva, potentialul lor trebuie descoperit cat mai curand si dezvoltat, prin intermediul educatiei nonformale. Este esential, pentru fiecare dintre noi, sa invatam sa ne descoperim. In acest sens, Scoala Micilor Vedete faciliteaza fiecarui copil inscris in acest proiect cunoasterea de sine, cea mai importanta trasatura de caracter dintre toate. Este convingerea mea ca Scoala Micilor Vedete ii face pe copii mai increzatori in fortele proprii, mai curajosi, mai activi, pro-activi chiar, in societatea globala multimedia in care traim cu totii”, a declarat Rares Manescu, primarul Sectorului 6.

La aproape patru ani de la infiintare, Scoala „Micile Vedete” se mandreste cu un portofoliu de 17 filme de scurt metraj pentru copii, pe teme educative, cu sute de copii instruiti si peste 30 de aparitii ale Micilor Vedete in spoturi publicitare, sociale si filme de lung metraj.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6