Doua saptamani de la INCENDIUL din COLECTIV: 55 de persoane au MURIT si alte cateva zeci sunt in continuare in spital

Douazeci si sapte de persoane au decedat in seara zilei de 30 octombrie, in urma unui incendiu izbucnit, la ora 22:32, in clubul Colectiv din Capitala, unde avea loc un concert al trupei Goodbye to Gravity si la care asistau sute de persoane.

Incendiul s-a declansat de la focurile de artificii folosite in timpul concertului, la ora 22:32:16, iar tavanul localului situat pe strada Tabacarilor a fost cuprins de flacari violente in doar zece secunde, asa cum s-a aratat ulterior intr-un referat al procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ).

CITESTE SI: DOSARUL COLECTIV: INSPECTORII ISU au dat dovada de INDIFERENTA si DISPRET fata de dreptul la VIATA (DNA)

Dupa alte zeci de secunde, suprafata tavanului ardea in totalitate, iar oamenii se imbulzeau in numar mare sa iasa din club, un fum dens cuprinzand intreg clubul.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. Alte aproximativ 200 de persoane au fost ranite, multe dintre acestea fiind in stare critica sau foarte grava.

Intoxicatia cu monoxid de carbon, fum si gaze toxice a reprezentat principala cauza a decesului victimelor incendiului din 30 octombrie, din Clubul Colectiv, potrivit primelor rezultate ale autopsiilor.

CITESTE SI: TRAGEDIA de la COLECTIV: O TANARA de 29 de ani A MURIT VINERI. BILANTUL MORTILOR a ajuns la 55. UPDATE

In urmatoarele doua saptamani de la tragedie au murit alte 28 de persoane, numarul deceselor ajungand, vineri, la 55.

Vineri, si-a pierdut viata Loredana Darescu, una dintre victimele transferate in unitatile medicale din strainatate.

Sursa foto: gandul