DOUA SECTII de la Spitalul Militar Central, MODERNIZATE printr-o investitie de 15 milioane de lei

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, au inaugurat vineri, la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central (SUUMC) “Dr. Carol Davila”, sectia de radioterapie din cadrul Centrului de boli oncologice si blocul operator dermato-oncologic al Sectiei Clinice Dermatovenerologie, care au devenit, astfel, unele dintre cele mai moderne din tara.

“Investitiile realizate exclusiv de Ministerul Apararii Nationale in cele doua unitati au fost substantiale, facand astfel posibila modernizarea lor si achizitionarea de aparatura de ultima generatie. Astfel, vom putea sa-i tratam pe pacienti la standarde internationale”, a spus Dusa.

Referindu-se la sectia de radioterapie, ministrul a precizat ca cele 15 milioane de lei folosite, desi sunt o suma considerabila, nu reprezinta un cost prea mare in comparatie cu beneficiile care vor fi aduse numerosilor pacienti care vor fi tratati aici.

Citeste si: Spitalul “Foisor” din Bucuresti, extins cu un corp nou

“Pentru a face fata solicitarilor si a-i putea trata si pe pacientii civili, nu numai pe militari, am decis sa suplimentam personalul care va deservi sectia, astfel incat sa se poata lucra in trei schimburi, mai ales ca, la aceasta ora, acesta este cel mai modern centru de profil din tara”, a declarat ministrul apararii nationale.

Totodata, ministrul Apararii nationale a anuntat ca vor fi continuate investitiile la SUUMC, pana la sfarsitul acestui an urmand sa fie finalizat Centrul de excelenta pentru diagnostic si tratament al glaucomului.

In acest sens, ministrul apararii nationale a facut apel si la ministrul sanatatii, Nicolae Banicioiu, prezent la ceremonia de vineri, sa includa Spitalul in mai multe programe nationale in domeniu, pentru a beneficia si de alte fonduri de la buget, in afara de cele alocate de MApN medicinei militare.

״Aceasta inaugurare este un prim pas pentru crearea unui Program National de Radioterapie. Este esential pentru pacientii cu boli oncologice sa beneficieze de cele mai bune conditii de tratament si acest centru este un exemplu in acest sens. Lucram la Ministerul Sanatatii la un astfel de Program pe care il vom lansa anul viitor si care se va adresa pacientilor cu afectiuni oncologice, care se vor trata in spitalele de stat״, a spus, la randul sau, ministrul Sanatatii.

Citeste si: Premiera in sistemul medical. La Institutul Parhon a fost inaugurata prima sala de sport pentru persoane suferinde de obezitate

Investitia realizata la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” s-a ridicat la 15 milioane de lei, din care 4,47 milioane lei pentru sala de operatii dermato-oncologie, iar pentru Sectia Radioterapie a fost alocata o suma de 10,3 milioane lei, din bugetul Ministerului Apararii Nationale.

Sursa foto: mapn.ro