Doua vase de SALVARE au fost achizitionate din 2% pentru SMURD

Doua VASE de SALVARE, achizitionate din 2% pentru SMURD, care vor opera in zona TULCEA, vor fi aduse din Olanda pana la sfarsitul lui 2014, unul avand si capacitatea de STIGERE a INCENDIILOR, a declarat RAED ARAFAT (foto), secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, informeaza Mediafax.

“Pe langa extinderea bazelor aeriene medicale la opt, tot in acest an, pana la sfarsit, vom finaliza si un alt proiect. Este vorba de bani colectati prin Fundatiei pentru SMURD cu care vom cumpara din Olanda doua VASE de SALVARE. Unul va fi donat, cu aprobarea vicepremierului GABRIEL OPREA, statiei de pompieri de la Crisan, judetul TULCEA.

CITESTE SI: DEFIBRILATOARE AUTOMATE, in Aeroportul Otopeni

Acesta este un vas rapid care are si capacitate de STINGERE a INCENDIULUI”, a spus secretarul de stat RAED ARAFAT, precizand ca acest vas are noua metri lungime si trei metri latime, spatiu pentru preluarea a patru persoane, va fi dotat cu targa si cu elipamente medicale pentru INTERVENTIE de URGENTA si are o capacitate de STINGERE a INCENDIILOR de 800 de litri pe minut.

Cel de-al doilea este un VAS de SALVARE pe perna de aer (hovercraft sau aeroglisor) in care exista locuri pentru trei cadre medico-sanitare si pentru o targa de salvare. Lungimea vasului este de 8,5 metri, iar latimea de 2,5 metri.

CITESTE SI: RAED ARAFAT se simte ROMAN: Mandria ca am studiat in Romania nu poate sa mi-o ia nimeni 

“Cele doua VASE de SALVARE vor deveni operationale spre ultimul trimestru al anului 2014, probabil in octombrie. Am platit deja jumatate din suma. Cu aceste doua vase am ameliorat FLOTA MEDICALA de URGENTA a Ministerului Administratiei si Internelor”, a mai spus RAED ARAFAT.

Sursa foto: jurnalul.ro