Douazeci de FEMEI au reusit sa intre in POLITICA in ARABIA SAUDITA

Un total de 20 de FEMEI au fost ALESE in CONSILII LOCALE in ARABIA SAUDITA dupa alegerile municipale de sambata din regatul saudit in care femeile au avut pentru PRIMA DATA DREPTUL SA VOTEZE si SA CANDIDEZE, potrivit rezultatelor oficiale publicate luni, relateaza DPA.

Rezultatul alegerilor marcheaza un progres in regatul conservator in care femeile nu au inca dreptul sa aiba permis de conducere.

Ministrul afacerilor municipale si rurale si seful Comisiei Electorale Centrale, Abdullatif bin Abdulmalik Al-Al-Sheikh, a anuntat duminica ca 2.106 de candidati au obtinut posturi in urma alegerilor la care s-a inregistrat o prezenta la vot de 47%. Circa 702.000 de sauditi au votat sambata, intre care 106.000 de femei din cele 130.000 inregistrate, o participare in randul femeilor de circa 82%.

CITESTE SI: ALEGERI ARABIA SAUDITA: FEMEILE CANDIDEAZA SI VOTEAZA PENTRU PRIMA DATA IN ISTORIA TARII

Este pentru prima data in istoria Arabiei Saudite cand femeile au avut dreptul sa voteze si sa candideze.

Femeile au castigat in mai multe zone ale tarii din Golf intre care capitala Riad, centrul comercial Jeddah, regiunea sfanta Mecca, provincia de nord al-Jawf si provincia de est al-Ihsa, a informat agentia de presa oficiala SPA.

Sursa foto: theguardian