Dr. Mencinicopschi face dezvaluiri socante: Vezi ce spune despre merele romanesti

Merele romanesti au fost verificate. Acestea sunt mai gustoase decat cele italienesti, poloneze si turcesti. La aceasta concluzie au ajuns expertii de la Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare si de la Institutului National de Cercetare IBA Bucuresti.

Au fost analizate gustul, culoarea si calitatea nutritiva. Astfel, expertii au ajuns la concluzia ca ionatanul romanesc, de exemplu, este cu 20% mai dulce decat cel polonez si cu 14% decat cel turcesc, nivelul de minerale este cu 25% mai mare, iar cantitatea de substante nutritive cu 80% mai mare decat la ionatanul polonez.

Ionatanul romanesc este mai bun si decat cel italienesc. Expertii din domeniul industriei alimentare din Romania sustin ca acest lucru este posibil datorita faptului ca industria pesticidelor nu este foarte bine dezvoltata la noi in tara.

“Nu m-a surprins acest studiu si rezultatele lui, pentru ca avem un mare avantaj, solul. Conteaza foarte mult asta, in cresterea merelor. Marul ionatan e savuros, il stiu din copilarie si da o satietate mai mare. Conteaza faptul ca nu sunt crescuti intr-o forma de livada intensiva, in care sunt tratati cu multe pesticide”, a declarat doctorul Mencinicopschi.

sursa foto: cuelisa.ro