Dr Radu Zamfir, felicitat la spital de ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-a vizitat joi dupa-amiaza, la spital, pe medicul Radu Zamfir, si l-a felicitat pentru tot ce a facut pentru a-i ajuta pe cei raniti in accidentul aviatic din Apuseni, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

Nicolaescu a ajuns la Institutul Fundeni in jurul orei 16.00 si l-a asigurat pe Zamfir de intregul sau sprijin. in plus, spun sursele citate, ministrul l-a felicitat pe acesta “pentru curaj si pentru ajutorul dat colegilor sai raniti”.

Medicul Radu Zamfir, internat la Fundeni dupa ce a fost externat de la Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj, este vizitat permanent de colegi, prieteni apropiati si rude.

Zamfir este unul dintre cei cinci supravietuitori ai accidentului aviatic in urma caruia si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion.

Ceilalti patru supravietuitori sunt copilotul Razvan Petrescu si alti trei medici – Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de un localnic, dupa o cautare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Munti Apuseni si localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta Aurelia Ion era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.