Draga Olteanu Matei a murit

Draga Olteanu Matei a murit, în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 87 de ani. Marea artistă era internată de săptămâna trecută, în stare gravă, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

“Deşi echipa medicală din Spitalul ‘Sf Spiridon’ a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte (marţi spre miercuri n.r.), la ora 02.11”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului “Sf Spiridon” din Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu.

Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune. Actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” în 1956.

Piesele de teatru asupra cărora Draga Olteanu Matei și-a pus decisiv amprenta: “Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), “Gaițele” de Kiritescu (1977), “Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, “Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, “Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, “Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, “Autorul e în sală” de Ion Baiesu.

Sursa foto: cinemagia