Draga Olteanu Matei, internată de urgență la Terapie Intensivă

Draga Olteanu Matei este internată la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași după ce a suferit o hemoragie digestivă, a anunţat directorul unităţii medicale, Diana Cimpoeşu.

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a fost testată pentru virusul SARS-CoV2, rezultatul fiind unul negativ. “Pacienta a fost adusă în urgenţă la Spitalul Sf Spiridon de la Spitalul Piatra Neamţ în UPU. A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl ia de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară. Este vorba de o pacientă cu afecţiuni cronice cardiovasculare şi endocrine, o pacientă care a fost preluată în urgenţă, unde s-a început terapia. Este la ATI pentru Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie. A fost tratată, sedată, investigată, este stabilizată în acest moment. Se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare. La început pacienta a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratament, apoi pentru investigaţii, pentru endoscopie a fost sedată şi este sub terapie intensivă în continuare”, a precizat Cimpoeşu.

“Ţinând cont că e pacient vârstnic, cu afecţiuni cardiovasculare, endocrine, gastrointestinale, orele şi zilele următoare sunt foarte importante. Acum este sedată, sub ventilaţie invazivă care necesită sedare şi anestezie generală pentru confortul pacientului. Importantă a fost stabilizarea hemodinamică. (…) E foarte important ca pacientul să beneficieze de tot ceea ce înseamnă terapie, oxigen, sânge, intervenţie endoscopică. Toate se fac într-o stare specială, aşa cum sunt toţi pacienţii în terapie intensivă. Pentru toţi pacienţii care ajung în şoc hemoragic este la fel de serioasă intervenţia. Nu a fost diferită în cazul acestei paciente. Este monitorizată în fiecare minut. Nu s-a pus deocamdată problema unei intervenţii chirurgicale. S-a făcut o intervenţie endoscopică din cadrul Specialităţii de Gastroenterologie şi Hepatologie”, a adăugat medicul.

Sursa foto: cinemagia