Dragnea acuza Ardealul si nu numai de turism electoral: Se vor face sesizari penale. In turul II lucrurile vor arata altfel

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi dupa-amiaza, ca in unele zone din Ardeal s-a practicat “un fel de turism electoral”, explicand ca in mai multe localitati, inclusiv in Cluj, s-au inregistrat “actiuni ciudate”. Social-democratul a adaugat ca le-a cerut colegilor din teritoriu sa faca sesizari penale si sa solicite Autoritatii Electorale Permanente (AEP) sa verifice listele suplimentare.

“Am discutat cu toate organizatiile, cu exceptia municipiului Bucuresti, si aproape toate ne-au vorbit de actiuni ciudate, de evenimente ciudate, intamplate in mai multe locuri. Un fel de turism electoral. Au fost vazute autocare, microbuze care descarcau oameni care votau. Sunt peste un milion de voturi pe listele suplimentare. Au fost aproape in toate judetele aceste lucruri, le-am cerut colegilor sa faca sesizari penale si sa ceara verificarea listelor suplimenatre sa vedem daca aceste suspiciuni se verifica sau nu. Autoritatea Electorala cred ca poate verifica repede aceste liste”, a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a adaugat ca “sunt multe actiuni ciudate care s-au intamplat, din moment ce colegii mei mi-au spus ca au vazut foarte multe mijloace de transport care opreau in fata sectiilor de vot”.

Citeste si: LIVIU DRAGNEA: O SA FIM MAI ATENTI IN TURUL II DE UNDE VIN AUTOCARE, TRENURI SI MICROBUZE

Intrebat de jurnalisti daca considera ca asa-zisul turism electoral a fost pus la cale de Opozitie, Liviu Dragneaconfirmat indirect, afirmand ca “aceste mijloace de transport au fost sesizate de catre noi, clar ca nu a fost PSD implicat in asta, nu stiu cine a fost implicat” si a adaugat ironic “sau poate a fost vremea frumoasa si au plecat la tara, in statiuni… Sa se verifice”.

Liderul social-democrat a incheiat afirmand: “in turul II lucrurile vor arata altfel in Transilvania”.

In urma cu cateva ore, tot Dragnea explica: ““Mie mi s-a parut putin ciudat, la Cluj, 25.000 de oameni au votat pe listele suplimentare brusc. Si la Teleorman au fost multi pe listele suplimentare. Bine, noi am fost mandri ca a devenit dintr-o data atractie turistica, dar o sa fim mai atenti in turul 2. Eu nu spun ca nu s-a votat corect. Nu e foarte greu sa-ti dai seama cand faci analiza serioasa la sectiile de vot din cei care voteaza pe listele suplimentare”.

Citeste si: DEZVALUIRE SOC! TARICEANU NU VA APUCA SA FIE NUMIT PREMIER