DRAGNEA anunta ca PSD nu va participa la ALEGERILE LOCALE daca legea electorala se modifica

Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat, reunit la Sinaia, a votat joi ca in cazul in care prin diverse masinatiuni politice si administrative se va introduce votul in doua tururi la alegerea primarilor atunci PSD sa boicoteze alegerile locale, informeaza B1 TV.

Presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat la finalul reuniunii ca nu accepta ca Executivul sa devina instrumentul PNL si sa modifice legea electorala.

„Am discutat despre actiunea profund nedemocratica, initiata de PNL si de presiunile pe care PNL le exercita asupra guvernului apolitic, pentru a modifica legea electorala. Decizia noastra este ca in cazul in care, prin mijloace nedemocratice, se va modifica aceasta lege, PSD nu va participa la alegerile locale. Dupa ce s-a instituit deja o regula in România, dupa ce presedintele României a criticat in Parlament instabilitatea legislativa, dupa ce CCR a adoptat o decizie prin care s-a spus ca nu se mai accepta modificari la legile electorale cu mai devreme de un an inainte de data alegerilor, consideram ca actualul Guvern nu are de ce sa devina instrumentul PNL si sa modifice o lege electorala. Nu suntem de acord sa mai cream un astfel de precedent. Inseamna ca in toamna, PNL se trezeste ca vrea sa modifice si legea alegerilor parlamentare. Decizia noastra poate fi consierata dura”, a spus LIVIU DRAGNEA. 

CITESTE SI: Liderii PSD se reunesc la MUNTE! CEX-ul la SINAIA, BPN-ul la BRASOV! Decizii importante pe agenda

”Atunci când guvernul a fost votat in Parlament, nu a avut in programul de guvernare intentia de a modifica legile electorale. Premierul Ciolos si guvernul sau si-au luat angajamentul de a organiza alegerile in conditii corecte si nepartinitoare si cred ca trebuie sa isi mentina acest angajament”, a mai spus liderul social-democratilor. 

”România este o insula de stabilitatea in zona si cred ca 2016 este un an in care acest echilibru sa fie mentinut. Daca isi permit ca intr-o tara europeana, cel mai mare partid sa nu participe la alegeri, le doresc succes. Am inteles ca domnul Ciolos vrea sa aiba o discutie cu partidele, vom raspunde la aceasta invitatie”, a mai spus DRAGNEA. 

Presedintele PSD a anuntat si ce alte decizii au fost luate in sedinta CEx al PSD, printre acestea numarându-se cea de a nu face aliante electorale cu nicio alta formatiune politica in afara de UNPR si ALDE. 

CITESTE SI: PSD AMENINTA BOICOTAREA ALEGERILOR LOCALE. CARE ESTE MOTIVUL

”Nu vom face aliante electorale cu vreo alta formatiune politica. Daca colegii din UNPR vor agrea propunerea noastra, vom semna acordul cu ei, separat cu cei din ALDE, daca vor agrea conditiile, vom semna, dar cu orice alta formatiune nu vom face aliante”, a spus DRAGNEA. 

„Am stabilit cum vom promova initiativele legislative si proiectele de legi care sunt in diverse stadii in Parlament. Am hotarât ca in perioada 1-15 februarie, conducerea partidului si seful de campanie va avea intâlniri cu fiecare organizatie pentru a stabili lista finala de candidati si pentru a verifica daca fiecare candidat respecta criteriile de integritate”, a mai declarat liderul PSD. 

Sursa foto: realitatea