DRAGNEA: Avem nevoie de un alt mod de a face politica

Presedintele interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat vineri seara, la Constanta, ca saptamana aceasta s-a dovedit, in cadrul consultarilor cu partidele parlamentare pe proiectul noului cod fiscal, ca PSD poate sa promoveze niste idei despre un alt climat politic, informeaza Agerpres.

“Eu cred ca in aceasta saptamana, cand reprezentantii tuturor partidelor parlamentare au stat la masa pentru a discuta si a decide asupra noului cod fiscal, am dovedit ca poate sa existe si un alt alt mod de a face politica, unul bazat pe dialog si nu pe hartuiala de dragul hartuielii sau pe conflicte. A fost o saptamana foarte grea, dar in urma careia vom da tarii un cod fiscal ce va contribui la bunastarea tarii si la repornirea motoarele economice din zona privata si noi putem spune ca prima data, in turbulenta acestor 25 de ani de la Revolutie, in jurul unui proiect de importanta nationala, un proiect fiscal benefic tarii, au putut lucra impreuna, gandi impreuna si sta la masa impreuna toate partidele parlamentare. Am obtinut astfel o intelegere care are la baza un pact unanim al fortelor politice”, a afirmat DRAGNEA.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA crede ca PSD poate sa promoveze o FEMEIE ca prim-ministru

El a adaugat ca acesta a fost un moment important pentru a intelege toti ca e nevoie de un alt fel de a face politica.

“Eu vad aici un moment important si pentru PSD, dar mai ales pentru a intelege toti ca avem nevoie de un alt mod de a face politica. Ganditi-va la cei zece ani care au trecut, sfasiati de conflicte si hartuieli permanente, in care s-au frant destine si tara a pierdut oportunitati. Cum ar fi fost Guvernul lui Victor Ponta daca ar fi fost un climat bazat pe dialog politic? Climatul conflictual nu a folosit nimanui. Poate doar celor care nu iubesc aceasta tara. Au fost momente si oportunitati ratate. Victor Ponta a preluat economia Romaniei de la minus si impreuna cu echipele guvernamentale a dus tara la crestere economica de 3%. Acum zic ca trebuie sa avem ambitia ca Romania sa se gandeasca la o crestere economica constanta de 5 — 7% pentru a recupera decalajul fata de statele europene dezvoltate. De aceea vreau sa promovam ideea unei paci politice eficiente, a unui armistitiu politic pe termen lung, pentru dezvoltarea eficienta si strategica a tarii in urmatorii 20-30 de ani. Vreau sa strangem toate fortele politice in jurul unui proiect de tara peren. Nu putem sa mai mergem ca pana acum cand dupa fiecare ciclu electoral, cei care vin la putere schimba tot ce s-a facut inainte”, a mai spus liderul PSD.

CITESTE SI: LISTA NEAGRA A LUI LIVIU DRAGNEA. CARE VOR FI “VICTIMELE” PRESEDINTELUI INTERIMAR AL PSD

 Sursa foto psnews