DRAGNEA: Candidatii pentru alegerile locale vor fi alesi in urma unui proces mult mai serios

Presedintele Interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA, a explicat joi la postul B1 TV, ca motivul pentru care congresul partidului va fi organizat pe 11 octombrie, mai devreme decat fusese programat initial, este necesitatea de a desemna candidatii pentru alegerile de anul viitor.

”Au fost mai multe discutii in partid si s-a conturat un argument foarte serios in ultima perioada, generat de dorinta exprimata de mine, si sustinuta de mare parte din partid, ca de aceasta data, candidatii pentru alegerile locale vor fi alesi in urma unui proces mult mai serios. Asta necesita timp. A fost o discutie pragmatica, foarte aplicata. Sunt doua perioade posibile in care se poate face aste proces de stabilire a candidatilor: pana la 1 decembrie sau incepand cu cu februarie, undeva prin martie”, a declarat DRAGNEA. 

CITESTE SI: DRAGNEA, despre o eventuala demisie a lui PONTA: Nu vrem sa riscam ca PSD sa iasa de la guvernare

”Februarie-martie ne poate duce foarte aproape de alegerile locale si cu riscuri foarte mari sa luam decizii proase si sa avem putin timp pana cand le dam posibiliattea candidatilor si intregului partid sa comunice cu comunitatile. Si atunci am spus ca de la 1 decembrie dam inapoi cam o luna si jumatate. 45 de zile este o perioada minima ca sa speram ca putem, avea un proces serios. Asta inseamna cam 15 octombrie si am spus ca atunci sa fie data limita cand ar fi congresul. Daca discutam de o abordare serioasa a stabilirii candidatilor, trebuie sa existe o forta a conducerii data de alegerea atat in congres, cat si de catre toti membrii”, a mai exprimat liderul interimar al PSD. 

Totodata, DRAGNEA a spus ca devansarea congresului a fost decisa si pentru a se clarifica politica de aliante a PSD. 

”Pe de alta parte, este nevoie sa clarificam politica de aliante. S-a tot vorbit despre o candidatura comuna cu UNPR. Este foarte greu si riscant sa se inceapa o negociere cu UNPR, un partener de nadejde, in conditiile in care exista o conducere interimara”, a mai spus DRAGNEA.  

CITESTE SI: ROBERT NEGOITA nu va candida la Primaria Capitalei. Edilul isi doreste inca un mandat la Sectorul 3

”De asemenea, congresul speram sa fie momentul in care se perezinta un program politic care sa contina, in primul rand o clarificare doctrinara. Eu vreau ca PSD sa devina in mod clar un partid de stanga, stanga modera, europeana, cu niste principii foarte bine definite, pe care sa le respectam toti”, a explicat LIVIU DRAGNEA. 

Sursa foto: antena3