Dragnea: China este un partener privilegiat pentru Romania

LIVIU DRAGNEA

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a declarat joi, in cadrul intrevederii oficiale pe care avut-o, la Palatul Victoria, cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli, ca China este un partener privilegiat pentru Romania.

Dragnea a subliniat ca guvernele celor doua tari au facut, in ultima perioada, “pasi importanti pentru transpunerea in plan economic a angajamentelor luate la nivel politic”.

“Legaturile dintre Romania si R.P.Chineza sunt legaturi vechi, au un caracter special. Este un parteneriat intre prieteni, indiferent de schimbarile politice care au avut loc de-a lungul timpului. China este un partener privilegiat pentru Romania. Dupa vizita pe care am efectuat-o, in martie, la Beijing, am constatat cu placere intensificarea dialogului politic intre cele doua parti. Apreciem, in mod deosebit, primirea calduroasa care ne-a fost rezervata la Beijing, la inceputul lunii septembrie, si nivelul de exceptie al convorbirilor pe care le-am avut. Partea romana actioneaza intens pentru ca rezultatele acestor contacte sa contribuie la progrese reale pentru punerea in aplicare a consensului celor doi premieri. De ambele parti s-au facut pasi importanti pentru transpunerea in plan economic a angajamentelor luate la nivel politic si a le transforma in proiecte concrete care vor contribui la dezvoltarea tarii si la crearea de locuri de munca”, a declarat Liviu Dragnea.

Citeste si: Liviu Dragnea, despre verificarea magistratilor: Ar fi un proces sanatos pentru Romania

Vicepremierul chinez a afirmat, la randul sau, ca este bucuros sa se afle in vizita in Romania si a reamintit ca, in cadrul intalnirii avute cu viceprim-ministrul roman in martie, la Beijing, intre cei doi a avut loc o discutie placuta si fructuoasa.

“Dumneavoastra ati condus, in special, institutiile care se ocupa de relatiile dintre cele doua tari si dumneavoastra ati adus o contributie foarte importanta pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale, fapt pentru care dau o inalta apreciere. (…) si pentru astazi sunt dispus sa facem schimb de opinii pe problemele de care sunt interesate cele doua parti””, a adaugat Zhang Gaoli.

Vicepremierul chinez a amintit si intalnirea avuta, in aceasta saptamana, cu premierul Victor Ponta, la New York, in contextul Adunarii Generale a ONU.

La intrevederea in plenul celor doua delegatii, din partea romana au participat la discutii si ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, si ministrul delegat pentru invatamant Superior si Cercetare, Mihnea Costoiu.

Citeste si: DRAGNEA: UDMR sa nu creada vreodata ca proiectul de autonomie va prinde viata in aceasta tara

La finalul dezbaterilor, cei doi vicepremieri au facut o fotografie oficiala in holul de onoare al Guvernului.

Intalnirile vor fi urmate de o conferinta de presa sustinuta de vicepremierul Liviu Dragnea la Palatul Victoria.

In cursul dupa-amiezii, vicepremierul chinez se va afla la Palatul Parlamentului, unde va avea o intrevedere cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.