DRAGNEA, CONDAMNAT In dosarul REFERENDUMULUI pentru SMS-urile trimise In CAMPANIE – motivare instanta

Instanta Suprema a motivat decizia de condamnare a fostului vicepremier LIVIU DRAGNEA la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul referendumului. Judecatorii arata ca, in calitatea sa de coordonator al campaniei electorale, Dragnea a dispus trimiterea mesajelor catre coordonatorii judeteni pentru ca acestia sa influenteze votarea, informeaza B1 TV.

Potrivit celor trei judecatori care au analizat dosarul, Liviu Dragnea, in calitatea sa de coordonator al campaniei electorale, a fost cel care a dispus trimiterea mesajelor catre coordonatorii judeteni, prin care le cerea acestora sa scoata oamenii la vot.

”Orele 15:20:49: „Echipele noastre vor merge acasa la cetatenii care nu au venit pana acum si ii vor aduce la vot”.
Orele 16:47:42: „PSD-SG: Coordonatorii PSD si PNL de la fiecare sectie de votare sa mearga ACASA la familiile care nu au venit la vot si SA LE ADUCA SA VOTEZE!”.
Orele 16:51:15: „Oamenii nostri din sectiile de votare pot afla repede cine sunt cei care nu au iesit la vot. Dar trebuie sa mearga la ei ACASA sa ii aduca sa voteze!”, sunt cateva dintre SMS-urile care apar in motivarea instantei.

CITESTE SI: DRAGNEA il vrea pe PONTA inapoi: Cum-necum sa AJUNGA la GUVERN

Judecatorii mai sustin ca Dragnea le cerea reprezentantilor din birourile electorale ale sectiilor de votare sa intocmeasca liste cu persoanele care nu isi exercitasera dreptul la vot.

”Indemnul adresat de inculpat este de natura sa incalce garantia pe care legea o instituie cu privire la protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei fizice, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal”, se mai arata in motivare.

CITESTE SI: DRAGNEA: Cred ca PSD va ramane in continuare PRINCIPALUL PARTID din ROMANIA

”Curtea Suprema arata ca inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu si-a folosit influenta si autoritatea impusa de functia detinuta, solicitand in diverse forme luarea unor masuri interzise de lege, in scopul a mobilizarii cetatenilor la vot pentru asigurarea succesului demersului initiat de Uniunea Social Liberala, constand in validarea rezultatelor referendumului prin folosirea de mijloace nelegale”, mai arata sursa citata.

Sursa foto www.evz.ro