DRAGNEA, cu salupa la INUNDATII. Ponta: Avem o mare problema cu viitura de pe Dunare

Vicepremierul Liviu Dragnea se afla, marti, in inspectie in zonele cu risc maxim de inundatii, in contextul atentionarii hidrologice privind cresterea debitului apelor Dunarii, in aceste zile, peste nivelul normal. Perioada critica va fi la sfarsitul acestei saptamani, cand cota apelor Dunarii este prognozata sa creasca cu cinci centimetri.

Dragnea a mers la Bentu, unde au aparut eroziuni, aici efectuandu-se consolidari. Vicepremierul a renuntat la barca pneumatica si a venit cu salupa pe Dunare, pentru a verifica zonele cu risc de inundatii. “Pentru a nu se rupe digul trebuie sa-l consolidam, trebuie o suma mai mare pentru a nu mai avea probleme”, a spus Dragnea.

De precizat ca Dunarea a crescut foarte mult in ultimele zile in urma precipitatiilor din Europa, iar in acest moment sunt mai multe zone nevralgice care pun in pericol digurile din mai multe localitati, printre care Bechet si Cozia.

In acest timp, premierul Victor Ponta a atras atentia, in debutul sedintei de Guvern, ca este o mare problema  cu viitura de pe Dunare, insa a adaugat ca toate institutiile statului sunt pregatite sa intervina. Elicopterele armatei sunt gata sa intervina in caz de urgenta.

“Avem o mare problema cu viitura de pe Dunare, vicepremierul Dragnea este deja la Craiova la comandamentul regional, toate institutiile statului sunt pregatite sa intervina sa evitam orice fel de pierdere”, a declarat premierul.

Victor Ponta a adaugat ca urmeaza a fi aprobata lista cu ajutoarele umanitare pe care Romania le va pune la dispozitie autoritatilor din Serbia si Bosnia, tari grav afectate de inundatiile din ultimele zile.

“Vreau sa anunt ca a fost desemnat d-nul Arafat care tinea legatura cu autoritatile din Serbia si Bosnia sa aprobam lista cu ajutoarele umanitare pe care Romania le pune la dispozitie. Nici la noi nu a trecut pericolul”, a adaugat Ponta.