Dragnea: Descentralizarea e un pas urias pentru ruperea de comunism. Astept motivarea CCR

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca asteapta motivarea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) pe decizia de neconstitutionalitate asupra legii descentralizarii, pentru a putea stabili pasii urmatori privind modificarile care vor fi aduse si a subliniat ca descentralizarea este un pas urias pentru ruperea de comunism.

“Asteptam motivarea CCR, vedem care sunt motivele care au stat la baza deciziei, le analizam facem modificarile si continuam procesul. Nu poate fi declarat neconstitutional principiul descentralizarii. Sunt foarte curios si astept sa vad ce scrie in decizia Curtii. O sa vin in USL cu o propunere pentru pasi de urmat. Orice an pierdut aduce deservicii acestei tari, numai daca vorbim de cinematografe care nu s-au descentralizat si in realitate nu prea mai sunt. Bazele sportive sunt si ele intr-o stare avansata de degradare, fiind administrate centralizat. Descentralizarea este un pas urias pentru ruperea de comunism. Descentralizare nu are legatura cu modificarea Constitutiei. Sunt curios sa vedem ce scrie in motivare”, a declarat Liviu Dragnea.

Reamintim ca CCR a decis ca Legea descentralizarii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament in luna noiembrie, este neconstitutionala, admitand sesizarea formulata de parlamentarii PDL.

“Cu unanimitate de voturi, admite obiectia de neconstitutionalitate in ceea ce priveste criticile de neconstitutionalitate intrinseca si constata Legea privind stabilirea unor masuri de descentralizare a unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si a unor masuri de reforma privind administratia publica, in ansamblul ei, este neconstitutionala”, se arata in decizia Curtii.

Pe de alta parte, judecatorii CC au respins o serie de critici formulate de parlamentarii PDL.

“Cu majoritate de voturi, respinge criticile de neconstitutionalitate extrinseca a Legii privind stabilirea unor masuri de descentralizare a unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si a unor masuri de reforma privind administratia publica”, se mai arata in minuta Curtii Constitutionale.