DRAGNEA, despre DOSARUL REFERENDUMULUI: SUSTIN cu TARIE NEVINOVATIA MEA

Ministrul Dezvoltarii Regionale, LIVIU DRAGNEA, a declarat, miercuri, ca in rechizitoriul care a fost intocmit in dosarul ”Referendumul” nu a gasit, nici el si nici avocatii, probe care sa demonstreze ca exista faptele pentru care este acuzat.

In continuare sustin cu tarie nevinovatia mea. Nu am gasit in rechizitoriu vreo proba prin care sa se demonstreze ca exista faptele (…) imi sustin in continuare cu tarie nevinovatia, cred ca acuzatiile care mi-au fost aduse pleaca de o la o premisa gresita si periculoasa pentru Romania. (…) Unii cetateni ar putea intelege ca dreptul la vot este o infractiune. (…) Cred ca am adus suficiente argumente, probe, care vin in sprijinul afirmatiilor mele pentru a fi achitat’‘, a declarat Dragnea, la iesirea de la ICCJ.

Intrebat daca isi reproseaza ceva, ministrul a spus ca a fost afectat cand a vazut toti inculpatii — batrani, femei gravide.

Nu poti sa-ti reprosezi ca existi, ca faci parte dintr-un partid, ca faci parte dintr-o echipa mare de la PSD, PNL, PC. (…) Sper ca instanta va hotari pedeapsa, nu procurorul. Am fost afectat cand am vazut toti inculpatii (…). Asta ma afecteaza cel mai mult, dupa aproape trei ani de proces nu mai ai emotii”, a adaugat Liviu Dragnea.

CITESTE SI: DOSARUL REFERENDUMUL: INSTANTA SE VA PRONUNTA IN 6 MAI. UPDATE 

Intrebat despre afirmatiile procurorilor privind faptul ca ar fi luat legatura cu martorii pentru a conveni ce vor declara in instanta, Dragnea s-a aratat surprins de asemenea declaratii si ca “in fata unei instante la Curtea suprema cineva isi da cu parerea”.

Resping categoric orice afirmatie de genul asta, pe care bineinteles ca nu o probeaza, asa cum nu au probat niciun fel de afirmatie din rechizitoriu”, a aratat Dragnea, care a descris ca apasatoare atmosfera din sala de judecata.

Instanta suprema a stabilit termen in data de 6 mai pentru luarea unei decizii in acest dosar.

Procurorul de sedinta al DNA a cerut miercuri pedeapsa cu executare pentru acuzatiile care i se aduc lui Liviu Dragnea in dosarul “Referendumul”. El nu a formulat un cuantum al pedepsei si a spus ca este atributul instantei supreme sa o stabileasca.

Consideram ca martorii propusi in aparare au discutat inainte de termen cu inculpatul pentru a cadea de acord ce sa spuna in instanta“, a spus procurorul de sedinta.

CITESTE SI: DOSARUL REFERENDUMULUI: ULTIMUL TERMEN reprogramat pentru luna viitoare. UPDATE 

El a precizat ca folosul necuvenit pe care il urmarea Dragnea era indeplinirea cvorumului la referendum.

Procurorul a mai cerut si aplicarea pedepsei complementare in cazul lui Liviu Dragnea, pe langa pedeapsa cu executare. Totodata, el a afirmat ca s-a dispus trimiterea in judecata a celorlalti inculpati pentru complicitate morala la fraudarea referendumului.

Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala necuvenite pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

Sursa foto www.hotnews.ro