DRAGNEA, despre intentia Ungariei de a construi un gard la granita cu Romania: In CSAT se va gasi o solutie

Presedintele interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA, considera ca membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) ar trebui sa ia in discutie, in viitoarea sedinta, intentia autoritatilor de la Budapesta de extindere a gardului construit la frontiera cu Serbia astfel incat sa cuprinda si granita cu Romania pentru a limita afluxul de imigranti, informeaza Agerpres. 

“Sigur ca Romania are ce sa faca. Sunt la curent cu aceasta informatie, am aflat-o mai devreme. Din cate stiti, este o sedinta a CSAT si sunt absolut convins ca membrii CSAT, in frunte cu presedintele Romaniei, vor gasi o solutie in asa fel incat, ceea ce eu am spus mereu si voi spune in continuare, nu trebuie sa uitam sentimentele de solidaritate umana, dar, in acelasi timp sau poate si mai mult, sa ne preocupe in primul rand securitatea Romaniei si a cetatenilor ei”, a declarat DRAGNEA, marti, la Senat. 

CITESTE SI: UNGARIA ar putea ridica un GARD METALIC la granita cu ROMANIA. MAE: Nu este un gest corect din punct de vedere politic. UPDATE

Guvernul de la Budapesta a decis sa inceapa pregatirile in teren pentru extinderea la granita cu Romania a gardului pe care il construieste la frontiera cu Serbia, pentru a face fata unei eventuale schimbari a rutei folosite de migranti, a declarat marti ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto, transmit MTI si Reuters. 

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATI. UNGARIA a decretat STARE de URGENTA din cauza afluxului masiv de IMIGRANTI

”Am luat decizia de a incepe lucrarile pregatitoare pentru construirea unui gard incepand de la granita ungaro-sarbo-romana pe o lungime rezonabila, in eventualitatea mutarii presiunii migrationiste in directia Romaniei”, a spus seful diplomatiei ungare, intr-o conferinta de presa. 

Sursa foto adevarul