DRAGNEA despre inundatii: “Se analizeaza spargerea unui DIG pentru retragerea apelor”

Specialistii Apelor Romane vor decide daca si unde poate fi spart DIGUL in zona localitatilor afectate de INUNDATIILE din ultimele zile, din Teleorman, pentru ca apele sa se retraga, avand in vedere ca miercuri si joi sunt prognozate noi ploi, a declarat, luni, Liviu Dragnea, aflat in judet.

Vicepremierul Liviu Dragnea a vizitat, luni, localitatile afectat de INUNDATII din judetul Teleorman, spunand ca se analizeaza ce masuri trebuie luate pentru evacuarea apelor revarsate, o varianta fiind spargerea unor diguri.

Dupa ce a vizitat localitatile INUNDATE, Dragnea le-a declarat jurnalistilor ca tuturor persoanelor care au avut apa in case li s-a asigurat cazare, iar cei care nu au dorit sa mearga in spatiile care au fost puse la dispozitie s-au cazat la rude sau la prieteni. Oficialul a mai spus ca in zona nu a fost facut niciun dig, ci s-a realizat o suprainaltare, in anii ’40-’50.

Vicepremierul a sustinut ca in zona respectiva va fi construit ”un dig care sa reziste”, dar care “nu va putea fi construit in 24 de ore”.

Citeste si: PATRU PERSOANE AU MURIT DIN CAUZA INUNDATIILOR

“Suntem atenti ce se va intampla miercuri sau joi, cand este prognozat ca se vor intoarce iarasi ploile”, a mai spus vicepremierul, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, marti, se va afla si el in judetul Teleorman.

Ultimele  date arata ca un numar de 30 de persoane sunt in continuare izolate in satul Beuca, din cauza apelor. Pompierii au evacuat din calea viiturilor 117 oameni care locuiesc acum la rude.

Bilantul INUNDATIILOR provocate de revarsarea raurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea si Cainelui si a afluentilor acestora arata ca 131 de case au fost inundate in localitatile Tatarastii de Jos, Necsesti, Ciolanesti, Beuca Virtoape, Balaci, Dobrotesti, Silistea Gumesti si Frumoasa.

Apele au intrat, de asemenea, in 317 curti si 685 de anexe gospodaresti, afectand peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judetene si doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugand, de asemenea, 35 de podete.

Citeste si: PONTA LA SEDINTA DESPRE INUNDATII: “IMI PARE CUMPLIT DE RAU CA IN FIECARE AN AVEM UN TRIBUT DE VIETI OMENESTI”

Apa balteste pe suprafete intinse de teren, luni fiind inundate 1.068 de hectare de teren arabil, 517 hectare de fanete si pasuni si 224 hectare de padure.

In ultimele zile, pompierii au evacuat peste 700 de animale.

Ofiteri si subofiteri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul Judetean de Jandarmi si Politia Teleorman actioneaza in zonele afectate cu autocamioane, barci pneumatice cu motor si autospeciale in sprijinul populatiei afectate de INUNDATII.

Sursa foto: adevarul.ro