DRAGNEA, despre legea salarizarii bugetarilor: Este un subiect destul de important, nu este un SUBIECT POLITIC

Presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA declarat ca legea salarizarii este foarte importanta pentru bugetarii din Romania, dar, daca nu este facuta cum trebuie, aceasta ar putea duce Romania intr-un colaps financiar.

“Eu cred ca este important sa vina legea salarizarii bugetare cat de curand in Parlament. Din cate stiu, ministrul muncii a finalizat proiectul de lege, si este sau va fi pe masa Guvernului.

Noul guvern care se va instala saptamana urmatoare trebuie sa se uite pe acest proiect si sa-l trimita in Parlament pentru ca salarizarea bugetarilor este un domeniu foarte important; fiecare bugetar asteapta o salarizare corecta, si sigur, noul ministru de finante isi va spune un punct de vedere, pe care il va discuta in parlament. Poate reusim totusi in tara asta ca subiecte de genul asta sa fie discutate intr-un mod unitar si sa nu mai permita o salarizare aparte, pentru ca asta naste o tensiune. Sper sa ajunga aceasta lege in parlament si sa se dezbata si care sa fie nivelul de crestere, si care sa fie esalonarea in timp in asa fel incat diferentele macro-economice sa nu se tulbure si anvelopa bugetara sa permita acest lucru. Este un subiect destul de important, nu este un subiect politic. Si tine de capacitatea financiara a Romaniei si de catre dorinta bugetarilor ca salariile sa creasca. Sa vedem daca aceasta este o masura oportuna acum sau trebuie sa asteptam legea salarizarii bugetare in ansamblu.

CITESTE SI: Reactia liberalilor dupa ce PSD A ARUNCAT IN AER BUGETUL PE 2016. UPDATE

Psd nu a depus acest amendament, ci doar un deputat al nostru. Vreau sa va aduc aminte ca Psd a luat Romania intr-o stare proasta, ca si economie, si am reusit sa stabilizam lucrurile. Nu ne permitem ca acum, la sfarsit de mandat, sa luam o masura care sa distruga tot ceea ce am facut pana acum”, a punctat DRAGNEA.

CITESTE SI: PONTA, IN ULTIMA SEDINTA DE GUVERN. IMI DORESC CA VIITORUL EXECUTIV SA FIE MAI BUN. CE SOCOTELI LASA NEINCHEIATE. UPDATE

Sursa foto: evz