DRAGNEA despre LEGEA SALARIZARII, GREVA de la ROMATSA si TVA zero la LOCUINTE

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat ca, in ciuda protestelor celor din administratia publica locala, nu renunta la masura ca salariile acestora sa fie stabilite de primari si presedintii de consilii judetene, informeaza Ziare.com.

Dragnea sustine ca “nimeni nu poate face o grila care sa fie valabila si pentru o comuna si pentru un municipiu foarte mare”, salariile urmand sa se stabileasca in functie de bugetele locale. “Daca pui o grila mare, cei de la comuna nu o pot sustine. Daca e o grila mica, asta ar insemna ca in municipii salariile sa fie mici”, si-a motivat el decizia, reiterand ca va fi stabilit un salariu minim si cel maxim.

Mai exact, salariile functionarilor vor putea fi stabilite oriunde intre salariul minim pe economie si salariul viceprimarului. Cu alte cuvinte, acesti angajati “vor fi la cheremul comunitatii”, a mai spus Liviu Dragnea.

In alta ordine de idei, Liviu Dragnea s-a intrebat care este motivul grevei de la Romatsa, in conditiile in care angajatii de acolo au, potrivit sefului PSD, “salarii mai mari decat omologii lor din Marea Britanie”. “Care e motivul pentru greva? Centru asta trebuie sa blochezi zboruri, sa sufere calatorii? Nu cred ca e in regula”, a spus Dragnea, intrebat cum comenteaza greva controlorilor de trafic, noteaza Hotnews.ro.

Totodata, Liviu Dragnea a anuntat marti ca PSD renunta la proiectul din programul de guvernare care propunea TVA zero pentru locuinte si  la publicitatea pentru presa.

Intrebat de ziaristi daca a renuntat la acest proiect, Dragnea a raspuns: “Da, este”. Acesta a precizat ca reprezentanti din domeniul publicitatii si din presa “au spus ca aceasta masura poate avea si efecte perverse”. Aceeasi reactie a venit si din partea constructorilor. “Din moment ce ei care erau beneficiarii nu erau de acord ramanem doar cu zero la inputurile din Agricultura”, a spus seful PSD.

Sursa foto: adevarul