Dragnea, despre regionalizarea Romaniei: Cei care propun desfiintarea judetelor, gresesc

Regionalizarea Romaniei nu va presupune desfiintarea judetelor sau infiintarea de guverne regionale, a declarat astazi, la Iasi, viceprim-ministrul Liviu Dragnea si a adaugat ca cei care propun desfiintarea judetelor, gresesc, transmite Agerpres.

Declaratia lui Dragnea a fost facuta in cadrul primei dezbateri locale organizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale pe tema regionalizarii.

„Judetele au o traditie veche in aceasta tara, reprezinta o forma administrativa cu care cetatenii s-au obisnuit. Faptul ca in Romania exista judete inca din 1862 a creat dezvoltarea unui sentiment de apartenenta la comunitate. […] Cei care propun desfiintarea judetelor gresesc, pentru ca ar insemna multiplicarea centralizarii de azi […] cu toate butoanele la Bucuresti’”, a declarat Liviu Dragnea, citat de agerpres.ro.

Dragnea a mai precizat ca, in urma regionalizarii, resedintele de judet vor deveni poli de dezvoltare zonala si vor avea fonduri pentru regenerare urbana. in acelasi timp, zonele rurale vor fi stimulate sa se asocieze acestor orase, astfel incat sistemul administrativ romanesc „sa fie ca o plasa” si sa poata contribui la dezvoltarea regiunilor.

„Trebuie sa ne obisnuim sa folosim doua termene, resedinta regiunii si nu capitala regiunii, pentru ca nu infiintam state si, respectiv, al doilea termen, cel de presedinte al regiunii, si nu guvernator. Nu vom avea guverne regionale, ci structuri administrative”, a mai spus Dragnea.

Foto: Cotidianul