DRAGNEA, despre votul in cazul lui GABRIEL OPREA: Nu ne vom opune solicitarilor JUSTITIEI

Presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat, joi, la Sinaia, referindu-se la SOLICITAREA DNA privindu-l pe fostul vicepremier GABRIEL OPREA, ca social-democratii nu se opun cererilor sistemului judiciar, relateaza Agerpres.

“Punctul nostru de vedere comunicat de mine prima data a fost foarte clar. Ramanem consecventi in a nu ne opune solicitarilor care vin din partea sistemului judiciar. Aici nu sunt noutati”, a declarat Dragnea, raspunzand unei intrebari.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul in perioada in care a detinut functia ministeriala.

CITESTE SI: LIDERII PSD SE REUNESC LA MUNTE! CEX-UL LA SINAIA, BPN-UL LA BRASOV! DECIZII IMPORTANTE PE AGENDA

Conform DNA, infractiunea de abuz in serviciu consta in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere.

Liviu Dragnea participa la Sinaia la o sedinta a senatorilor PSD, care va fi urmata de o sedinta a Comitetului Executiv National al PSD.

Anterior, presedintele PSD a participat la reuniunea grupului PSD din Camera Deputatilor.

Sursa foto: romaniatv