DRAGNEA: Dosarul “REFERENDUM” nu se refera la acte de coruptie

Coordonatorul politic al PSD, LIVIU DRAGNEA, a precizat marti ca a decis sa candideze la sefia interimara a PSD dupa o lunga perioada de reflectie, in care a luat in serios si dosarul “Frauda la referendum”, despre care spune ca “nu se refera la acte coruptie”, dar si situatia speciala in care se afla partidul.

“Din cate imi aduc aminte, dosarul “Referendum” nu se refera la acte de coruptie, pe de o parte. Pe de alta parte, iau in serios acest lucru. Asta m-a si facut sa ma gandesc atat de mult timp, dar noi acum suntem intr-o situatie speciala. Efectiv, o situatie speciala si pentru o perioada strict limitata, pana la organizarea congresului, se pot adopta masuri speciale si putem lua si decizii care in mod normal nu se iau, sau putem avea o implicare ce intr-o situatie obisnuita nu ar fi”, a afirmat DRAGNEA.

El a raspuns astfel unei intrebari referitoare la modul in care le va raspunde, miercuri, la reuniunea Comitetului Executiv National PSD, unor colegi care vor ridica problema dosarului sau, aflat la instanta.

CITESTE SI: DRAGNEA: Sunt prieten cu Gabriel OPREA din anul 2001, am trecut prin foarte multe situatii

DRAGNEA a mai precizat ca a fost “prea multa patima” in discutia privind preluarea pe o perioada limitata a unor atributii ale presedintelui PSD.

“Noua conducere legitima a partidului va fi aleasa la Congres, cand va fi el. Poate in noiembrie, poate in februarie. Pentru ca acum, practic, se stabilesc niste oameni care impreuna cu colegii din teritoriu sa stabilizeze partidul si sa stabileasca listele de candidati. Pe de alta parte, trebuie sa pregatim foarte bine cu grupurile parlamentare sesiunea de toamna”, a adaugat DRAGNEA.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA VA CANDIDA LA SEFIA PSD: ”Ma astept ca VICTOR PONTA SA MA VOTEZE MAINE”

Intrebat ce va face daca nu va castiga la CExN sefia interimara a PSD, DRAGNEA a spus ca ramane acelasi: “Sunt niste atributii votate in unanimitate de Comitetul Politic Executiv National, pe care le voi exercita”.

La reuniunea Comitetului Executiv National al PSD de miercuri va candida pentru pozitia de presedinte interimar si ROVANA PLUMB, in prezent sefa Consiliului National al formatiunii.

 Sursa foto Gandul