DRAGNEA: E ciudat ca PPDD, care s-a declarat anti-Basescu, a inceput sa faca aliante in judete cu cei din alianta pro-Basescu

DRAGNEA: E ciudat ca PPDD, care s-a declarat anti-Basescu, a inceput sa faca aliante in judete cu cei din alianta pro-Basescu

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca i s-a parut “ciudat” faptul ca PPDD, care s-a declarat “anti-Basescu”, la o zi sau doua dupa discutiile cu social-democratii, a inceput sa faca aliante la nivel local cu cei “pro-Basescu”.

Liviu Dragnea a comentat, dupa sedinta coalitiei, schimbarile in politica PPDD privind aliantele la nivel local, din ultimele zile.

“Si noua ni se pare ciudat ca, dupa ce ne-am intalnit, tocmai la o zi sau doua, au inceput sa se faca aliante in judete, cu cei din alianta pro-Basescu, de catre cei care s-au declarat anti-Basescu”, a spus Liviu Dragnea.

Potrivit presedintelui executiv al PSD, aceasta negociere se face pentru aliantele din teritoriu, dar nu este “vitala”.

Citeste si: DRAGNEA CONDITIONEAZA PROTOCOLUL PSD – PPDD

“Daca nu facem aliante cu PPDD, sigur nu o sa moara niciun primar sau presedinte de Consiliu Judetean. Pentru comunitatile respective, este important ca o institutie publica locala sa nu fie sfasiata. Sunt proiecte care trebuie aprobate prin sedinta de Consiliu Judetean”, a mentionat Dragnea.

El a dat exemplul perioadei cand Traian Basescu era primar si avea un Consiliu ostil. “Bucurestiul s-a dezvoltat foarte mult atunci, adica nu s-a facut nimic. incercam sa evitam blocajele astea. Nu este ceva de viata si de moarte”, a mai afirmat Dragnea.

Viceprimarul PSD din municipiul Brasov, Razvan Popa, a fost schimbat din functie, joi, in cadrul sedintei Consilului Local, acesta fiind inlocuit cu Adina Alexandrina Durbaca (PPDD), transmite corespondentul Mediafax.

La sedinta ordinara de joi a CL Brasov, 16 consilieri locali de la PDL, PNL, PPDD si FDGR au propus sa fie introdusa pe ordinea de zi schimbarea din functie a viceprimarului PSD, Razvan Popa.

Consilierii locali au facut aceasta propunere ca urmare a aliantei dintre PDL si PNL.

Dupa supunerea la vot, s-au inregistrat 17 voturi “pentru”, trei “impotriva” si trei abtineri, Razvan Popa fiind astfel schimbat din functie.

In locul lui Popa a fost aleasa Adina Alexandrina Durbaca (PPDD), cu 18 voturi “pentru” si trei “impotriva”, fiind pentru prima data cand Brasovul are un viceprimar femeie.