DRAGNEA: Guvernul trebuie sa prezinte partidelor o ANALIZA despre necesitatea unui ACORD CU FMI

Presedintele interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat marti ca Guvernul ar trebui sa vina in fata partidelor si a presedintelui Klaus Iohannis cu o ANALIZA SERIOASA in privinta oportunitatii incheierii sau nu a unui nou ACORD CU FMI, relateaza Agerpres.
“Romania are nevoie de o analiza serioasa pe care sa o faca Guvernul si sa o prezinte partidelor parlamentare si presedintelui Iohannis despre necesitatea sau nu a unui nou acord cu FMI. Liderii partidelor parlamentare, presedintele Iohannis, primul-ministru, ceilalti membri din guvern, care trebuie sa participe la aceasta discutie, trebuie sa ia o decizie strategica. Cred ca a ne da cu parerea despre necesitatea sau oportunitatea sau nu a unui Acord cu FMI fara sa avem o analiza serioasa, complexa ar fi o greseala”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca Guvernul ar trebui sa vina la coalitie, unde pot veni si partidele din opozitie daca vor sa prezinte o motivare serioasa in privinta unui nou acord cu FMI.

CITESTE SI: LIDERII PNL, GORGHIU SI BLAGA, DESPRE NECESITATEA UNUI NOU ACORD CU FMI

“Partidele au doua variante, sa devina specialiste in datul cu parerea fara sa aiba nicio analiza la baza, sau, pe baza unei analize serioase, sa ia o decizie politica”, a incheiat presedintele interimar al PSD.

Romania va solicita in mod oficial incheierea unui nou acord cu Fondul Monetar International in cursul acestui an, iar negocierile se vor concentra mai degraba pe implementarea reformelor structurale decat pe deficitul bugetar, a declarat marti ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, transmite Reuters.

Sursa foto: Adevarul