DRAGNEA ii raspunde lui GEOANA: BERCEA MONDIAL nu a fost la mine in birou

Vicepremierul Liviu Dragnea ii raspunde colegului sau de partid Mircea Geoana, afirmand ca interlopul Bercea Mondial nu a fost la el in birou, insa a adaugat ca l-a vazut pe geam cand se afla in curtea partidului.

“Bercea Mondial n-a fost la mine in birou. Nici in Kiseleff, nici in alt birou. A fost la un moment dat in curtea partidului, l-am vazut pe geam, iesea din curte, n-a intrat, dar nu stiu ce facea. Bercea Mondial n-a fost la mine in birou, sper ca este o neintelegere. Mircea Geoana nu putea sa spuna o asemenea minciuna gogonata ca l-a vazut pe Bercea Mondial la mine in birou”, a declarat, vineri, Liviu Dragnea.

Reamintim ca Mircea Geoana a lasat sa se inteleaga, joi seara, in studioul emisiunii “Jocuri de putere” difuzata de Realitatea TV, ca Bercea Mondial a fost in biroul colegului sau social-democrat, Liviu Dragnea, afirmand ca acesta  din urma chiar ar fi fost membru al unei organizatii locale a PSD.

Afla aici ce a declarat Mircea Geoana

Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, a fost retinut, joi seara, de catre procurorii anticoruptie, dupa ce a fost audiat in dosarul in care fiul lui Bercea Mondial il acuza de trafic de influenta. Fratele presedintelui urmeaza sa fie prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Tribunalul Bucuresti.

Joi, inainte sa intre la DNA, Mircea Basescu a declarat, raspunzand unei intrebari despre afirmatiile interlopului, ca “e treaba lui Bercea ce spune”.

La DNA au fost audiati, in acelasi dosar, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sotia acestuia, Fanica Anghel, care au fost adusi din penitenciar, si Marian Capatana, despre care familia interlopului sustine ca ar fi fost intermediarul banilor pentru Mircea Basescu, retinut si el pentru 24 de ore in acelasi dosar.

Bercea Mondial a spus, din duba cu care a fost adus, ca aproape doua milioane de euro ar fi ajuns la sefa DNA, Codruta Kovesi, la presedinta inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, dar si la Vasile Blaga, despre care sustine ca ar fi implicat in acest caz.

Citeste si: Sotia lui Mircea Basescu face dezvaluiri incendiare

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a depus in 13 iunie, prin avocatul sau, Pavel Abraham, o plangere penala impotriva lui Mircea Basescu, in care il acuza pe acesta de trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare, in legatura cu dosarul in care Anghel este acuzat de santaj.

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat marti si miercuri la DNA, dupa ce avocatul acestuia le-a dat procurorilor doua inregistrari audio-video. Pavel Abraham arata ca inregistrarile ar fi fost facute in februarie 2012 sau 2013, acestea fiind “foarte compromitatoare”.