DRAGNEA, increzator: Ziua de astazi poate sa fie un inceput pentru un drum nou in PSD

Presedintele interimar al social-democratilor, LIVIU DRAGNEA, a declarat, duminica, ca a votat cu speranta ca ziua de astazi poate fi un inceput pentru un drum nou pentru PSD, transmite Agerpres.

”Am votat cu speranta ca ziua de astazi poate sa fie un inceput pentru un drum nou pentru PSD. Este vorba de incheierea unui ciclu politic. Avem in fata multe provocari. Probabil ca la sfarsitul zilei voi fi ales presedinte PSD, sper. Si s-ar putea sa fiu singurul presedinte al PSD care a plecat dintr-o organizatie mica si care a parcurs toate treptele in partid. Este prima proba serioasa pe care o da acest partid ca si existenta, ca si prezenta ca si activitate si ca si dorinta de a se implica intr-un minim exercitiu de democratie”, a spus DRAGNEA.

Acesta a adaugat ca, in ziua scrutinului intern pentru sefia PSD, se va putea observa “cat de activ este acest partid, cat de bine organizat este, cat de importanta este aceasta actiune pentru fiecare membru de partid”.

Intrebat daca colegii sai social-democrati sunt ingrijorati cu privire la dosarul din Justitie care il vizeaza, LIVIU DRAGNEA a replicat: “Nu vreau sa amestecam in niciun fel actiunea politica a unui partid cu actiunea Justitiei. Sub nicio forma. Eu am in continuare speranta ca nevinovatia mea va iesi la iveala. De asemenea, partidul are cursul sau. Este o decizie simpla pe care am luat-o, este o decizie simpla pe care au luat-o toti membrii de partid si votul de azi sau numarul membrilor de partid care vor vota vor arata cat de ingrijorati sau nu sunt ei si cata incredere au in mine pentru ca, de fapt, asta este principala concluzie care se poate trage la finalul acestei zile in afara de rezultatul meciului”.

CITESTE SI: Social-democratii isi aleg duminica presedintele. LIVIU DRAGNEA, unicul candidat. Prezenta de sub 40% pana la ora 12. UPDATE

De asemenea, LIVIU DRAGNEA a tinut sa precizeze ca, prin introducerea sistemului de vot direct in alegerea presedintelui partidului, PSD are sansa de a deveni “intr-adevar un partid de stanga”.

“Prin exercitiul de azi si prin actiunile pe care le vom intreprinde zilele urmatoare, cred ca PSD are sansa sa fie primul partid care intelege ca cetatenii romani isi doresc din ce in ce mai mult sa participe la decizie, sa fie consultati, sa se tina cont de parerile si de propunerile lor, sa se tina cont de modul cum doresc ei sa arate tara si societatea. PSD are sansa sa devina intr-adevar un partid de stanga, o stanga moderna care sa sprijine si sa-si asume principiile fundamentale ale stangii — solidaritate, justitie sociale, egalitate de sanse. Dar, poate in mai mare masura, ceea ce a si aratat in acesti ani de guvernare, ca PSD poate fi partidul progresului social si economic”, a detaliat LIVIU DRAGNEA.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA (PSD): ALEGERILE DE DUMINICA REPREZINTA UN EXERCITIU DE DEMOCRATIE PARTICIPATIVA

Referitor la prezenta social-democratilor la urne, el a spus ca nu se asteapta la o prezenta de 100% intrucat unii membri ai partidului se afla in afara granitelor tarii.

“Din ce am mai vorbit cu colegii din Kiseleff, sunt multe localitati care sunt spre incheierea procesului electoral, au venit majoritatea membrilor. Am inteles ca si aici in zona 90% au venit la vot pana acum. La Turnu Magurele, inteleg ca mai mult de jumatate. Cred ca pesedistii vor veni la vot”, a mai spus DRAGNEA.

Social-democratii isi aleg duminica presedintele, singurul candidat la aceasta functie fiind actualul presedinte interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA.

 Sursa foto: B1TV