DRAGNEA, la intalnirea cu delegatia FMI: PSD actioneaza in sensul STABILITATII POLITICE, ECONOMICE si SOCIALE a tarii

Partidul Social Democrat actioneaza in sensul stabilitatii politice, economice si sociale a Romaniei, mai ales in contextul tulburarilor din zona, le-a transmis vineri presedintele PSD, Liviu Dragnea, reprezentantilor FMI cu care a avut o intalnire.

“Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a intalnit vineri cu delegatia Fondului Monetar International, condusa de Poul Thomsen, director al Departamentului pentru Europa al FMI. Liviu Dragnea a transmis misiunii FMI ca Partidul Social Democrat actioneaza in sensul stabilitatii politice, economice si sociale a Romaniei, mai ales in contextul tulburarilor din zona. De asemenea, Liviu Dragnea a afirmat ca PSD considera prioritare: reforma administrativa, reformarea functiei publice, rentabilizarea companiilor de stat si pregatirea lor pentru privatizare”, se arata intr-un comunicat remis Agerpres de PSD.

Potrivit sursei citate, PSD considera prioritare atat investitiile mari, in infrastructura, precum si pe cele locale, care ridica nivelul de civilizatie al cetatenilor, mai ales in cazul celor din mediul rural, care inregistreaza ramaneri in urma.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS S-A INTALNIT CU DIRECTORUL FMI PENTRU EUROPA. REACTIA PRESEDINTIEI. UPDATE

“Vom fi foarte atenti in ce masura actualul Guvern va continua mecanismul de absorbtie a fondurilor europene, construit de noi, si care a determinat o crestere substantiala a nivelului de absorbtie”, a declarat Dragnea.

El a subliniat ca este implicat in conturarea unui program de dezvoltare a Romaniei pe termen lung. Acesta ar consta in sustinerea unor proiecte concrete pe mai multe axe, dintre care cele mai importante sunt: educatia, sanatatea, agricultura, infrastructura.

“Poul Thomsen a apreciat preocuparile si prioritatile presedintelui PSD si a afirmat ca Romania este intr-un moment bun, din punct de vedere economic, chiar daca s-au luat masuri de relaxare fiscala, concomitent cu aprobarea unor masuri sociale, spre exemplu cresterea salariilor. A tinut sa precizeze, insa, ca Guvernul si Parlamentul au o responsabilitate si pentru viitor, astfel incat este bine sa aiba in vedere o abordare comuna, pentru a preveni anumite sincope fiscale. Acest deziderat s-ar putea realiza, potrivit lui Thomsen, printr-un echilibru al cheltuielilor, o crestere a veniturilor, un deficit care sa nu depaseasca 3% din PIB”, se mai arata in comunicatul PSD.

Sursa foto: dcnews