Dragnea: Legea descentralizarii a fost avizata de toate ministerele, e greu sa mi se aduca reprosuri

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca nu i s-a reprosat faptul ca Legea descentralizarii a fost declarata neconstitutionala, aratand ca ar fi fost greu sa i se aduca reprosuri in conditiile in care proiectul de lege a fost avizat de toate ministerele, iar o varianta a fost intoarsa chiar de MJ.

“Mie nu mi s-a reprosat. Este si foarte greu sa mi se reproseze, pentru ca proiectul de lege a fost avizat de toate ministerele (…). Iar cu colegii de la Justitie, pe care ii respect foarte mult, am lucrat foarte strans, pentru ca o forma initiala care plecase pe circuit nu a fost acceptata de Ministerul Justitiei, a fost modificata in asa fel incat sa nu ajugem in astfel de situatii”, a spus Dragnea.

El a precizat ca ar fi acceptat sa primeasca observatii sau critici daca CC ar fi declarat ca neconstitutional principiul descentralizarii. “Dar, in rest, nu poate sa fie cazul”, a adaugat Dragnea.

Curtea Constitutionala a decis ca Legea descentralizarii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament in luna noiembrie, este neconstitutionala, admitand sesizarea formulata de parlamentarii PDL.

“Cu unanimitate de voturi, admite obiectia de neconstitutionalitate in ceea ce priveste criticile de neconstitutionalitate intrinseca si constata Legea privind stabilirea unor masuri de descentralizare a unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si a unor masuri de reforma privind administratia publica, in ansamblul ei, este neconstitutionala”, se arata in decizia Curtii.

Foto: Pro TV