DRAGNEA: Miercuri vom retrimite in COMISII LEGEA PRIVIND PENSIILE PARLAMENTARILOR

LEGEA PRIVIND PENSIILE PARLAMENTARILOR, trimisa spre reeexaminare de presedintele KLAUS IOHANNIS, va fi retrimisa miercuri de la plen in comisiile de specialitate pentru a se rediscuta, a anuntat marti presedintele interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA.

“Parerea noastra e ca observatiile presedintelui sunt DE BUN SIMT, DAR NU SUNT SUFICIENTE. In acest sens, maine (miercuri — n.r.) de la plen vom retrimite in comisii acest proiect de lege pentru a se rediscuta pentru ca, de exemplu, nu mi se pare corect ca un parlamentar sa poata primi o bonificatie la pensie daca are sase luni dintr-un mandat. (…) Trebuie sa avem in cazul asta macar un mandat intreg”, a afirmat Dragnea la finalul sedintei liderilor coalitiei de guvernare.

CITESTE SI: PARLAMENTARII NU VOR PUTEA INCASA PENSIA SPECIALA IN TIMPUL MANDATULUI

Presedintele Klaus Iohannis a retrimis pe 10 iulie Parlamentului, spre reexaminare, lege privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Potrivit Presedintiei, necesitatea reexaminarii “este motivata, pe de o parte, de caracterul excesiv si arbitrar al noii indemnizatii de care ar urma sa beneficieze deputatii si senatorii, iar pe de alta parte, de faptul ca acest drept ar urma sa se acorde tuturor parlamentarilor care au savarsit FAPTE DE CORUPTIE potrivit vechiului Cod penal, precum si celor al caror mandat a incetat pentru INCOMPATIBILITATE”.