Dragnea: Ministrul Finantelor va face o NOUA PROGNOZA privind EFECTELE Codului fiscal

Presedintele interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat luni ca ministrul de Finante, EUGEN TEODOROVICI, va avea discutii pe tema Codului fiscal cu TOATE INSTITUTIILE INTERESATE, inclusiv cu Banca Nationala, si va realiza din nou o ANALIZA si o PROGNOZA privind efectele acestuia.

CITESTE SI: DRAGNEA: PSD poate promova pentru prima data o ARMONIZARE intre cele trei palate

“Am discutat despre Codul fiscal, proiectul a fost intors de catre presedintele IOHANNIS la Parlament, ministrul de Finante va purta discutii cu toate institutiile interesate, inclusiv cu Banca Nationala, va realiza din nou o analiza, precum si o prognoza pe urmatorii 2-3 ani privind EFECTELE CODULUI FISCAL din care sa reiasa, poate mult mai bine, SUSTENABILITATEA SI JUSTETEA masurilor cuprinse in acesta”, a spus Dragnea, la finalul sedintei COALITIEI DE GUVERNARE.

El a adaugat ca proiectul Codului fiscal va urma procedura fireasca in Parlament, afirmand ca pana acum nu sunt motive pentru a se modifica actul normativ, dar Ministerul de Finante tine cont de CEREREA DE REEXAMINARE asa cum este firesc.

Dragnea a mentionat ca il preocupa afirmatiile guvernatorului BNR, MUGUR ISARESCU, despre noul Cod fiscal, dar ca Guvernul nu trebuie sa renunte fara argumente serioase la un astfel de proiect legislativ.

CITESTE SI: BPN al PSD: Liderii social-democrati au decis organizarea unei SESIUNI EXTRAORDINARE a PARLAMENTULUI

“Ma preocupa afirmatiile domnului Isarescu, numai ca o simpla declaratie, pe care o respect, care vad ca astazi este putin contrazisa de domnul Adrian Vasilescu, pe mine ma face sa cred ca cea mai buna varianta este aceea pe care am discutat-o astazi, ca ministrul de Finante sa discute cu toate institutiile interesate, inclusiv cu BNR, pe cifre, pe analize si pe prognoze financiare. Eu nu cred ca s-a adoptat MODIFICARE CODULUI FISCAL UNDEVA, INTR-O BAIE, acolo au fost specialisti care au lucrat la acest document, oameni din mediul de afaceri care se pricep, alti parteneri. Eu cred ca se sustine, primul-ministru a fost implicat serios in elaborarea noului Cod fiscal, au fost discutii foarte largi, analize, prognoze care ne-au aratat ca aplicarea noului Cod fiscal poate sa aduca foarte multe beneficii Romaniei si nu vreau sa cedam pur si simplu. Vrem sa avem o relatie corecta, dar nu putem sa cedam fara sa avem argumente serioase, dimpotriva, argumentele sunt de partea noastra”, a precizat Dragnea.