Dragnea: Negocierile cu China pentru termocentrala Rovinari sunt avansate

Negocierile cu partea chineza pentru constructia unei noi termocentrale la Rovinari sunt foarte avansate, reprezentantii investitorilor urmand sa vina in Romania in perioada imediat urmatoare, a declarat marti vicepremierul Liviu Dragnea, la finalul vizitei in China.

Constructia termocentralei Rovinari, cu un nou grup energetic de 500 MW, a fost inclusa in vara anului trecut in Planul national de investitii al Guvernului, fiind prezentat atunci ca grupul China Huadian Engineering ar urma sa asigure o investitie de circa un miliard dolari.

In luna noiembrie, conducerea Complexului Energetic Oltenia a incheiat cu presedintele companiei China Huadian Corporation un acord de intentie de cooperare pentru realizarea proiectului termoelectric de la Rovinari.

Citeste si: Cea mai mare banca din lume, interesata de Romania

Dragnea a reluat faptul ca autoritatile romane intentioneaza sa construiasca la Rovinari o noua termocentrala, de 500 MW, cu randament dublu.

“Cu aceeasi cantitate de carbune, obtii o cantitate dubla de energie si, foarte important, se respecta normele de mediu”, a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Dragnea s-a referit si la proiectul hidroenergetic de la Tarnita-Lapustesti, evaluat la peste 1,1 miliarde de euro, sustinand ca de acesta sunt interesate aproape toate companiile cu care a discutat, ceea ce, pentru Romania, este foarte bine, pentru ca “va fi concurenta”.

In luna noiembrie, directorul companiei de proiect pentru constructia hidrocentralei Tarnita-Lapustesti (judetul Cluj) a semnat o scrisoare de confort in acest sens cu vicepresedintele executiv al Sinohydro Corporation.

Sursa foto: gazetadedimineata.ro