DRAGNEA: Negocierile cu chinezii privind investitia de la CERNAVODA, aproape finalizate

REACTOARELE 3 si 4 de la CERNAVODA vor fi realizate cu ajutorul Bancii Industriale a Chinei

LIVIU DRAGNEA, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a declarat, vineri, ca negocierile cu partea chineza privind investitia la CENTRALA NUCLEARA de la CERNAVODA sunt aproape de a fi finalizate.

“Suntem foarte aproape de a finaliza negocierile, este o veste foarte buna pentru noi. Au fost negocieri destul de stranse in aceasta perioada. Lucram sa realizam un proiect de acord interguvernamental pentru realizarea unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda.

In cursul acestui an vrem sa se semneze cel putin acordul de intrare in compania de proiect. Nu pot spune luna, dar intentia noastra comuna este ca acest lucru sa se realizeze in acest an, in cursul anului 2014”, a spus DRAGNEA, la finele intalnirii cu presedintele China General Nuclear Power Holding Corporation, He Yu.

Citeste si: Liberalizarea pretului la gaze, contestata de PNL si PDL

In privinta participatiei chinezilor si nivelul investitiei, ministrul a precizat ca negocierile aproape s-au finalizat, iar nivelul investitiei este de ‘miliarde de dolari’.

“Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda pentru noi reprezinta (…) poate cel mai mare proiect care s-ar putea face in Romania de la Revolutie incoace. Vorbim si de termocentrala de la Rovinari, unde speram ca in octombrie sa se demareze efectiv lucrurile si mai discutam de trei hidrocentrale care sunt in diverse faze de negociere”, a punctat DRAGNEA.

Citeste si: Chinezii, interesati de OLTCHIM, autostrada Craiova – Pitesti si de calea ferata Bucuresti – Constanta

Sursa foto: wikipedia.org